Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Nová europaleta Greiner Assistec - Společnost Greiner Packaging představila na veletrhu LogiMAT ve Stuttgartu vratnou europaletu z recyklovaného polypropylenu a nových materiálů s plnidly. Váží 13,5 kg, její nosnost je do jedné tuny při stohování.

Spotřeba plastových tašek v hypermarketech Albert klesla po jejich zpoplatnění o polovinu. Zvýšilo se opakované využívání vlastní tašky, protože prý zákazníci myslí na životní prostředí.

Pokrok a nepoměr v kvalitě životního prostředí - Zástupci 53 členských států Světové zdravotnické organizace (WHO) z evropského regionu se setkali 10. až 12. března v Parmě, aby prověřili dopady národních a přeshraničních environmentálních politik na zdravotní stav jejich populace.

Společnost PointPark Properties (P3) pronajala střechy hal svých distribučních parků PointPark Prague D1 a PointPark Prague D8 společnosti SolOps, provozovateli solárních parků. Celková rozloha střech činí 335 tis. m2. Celkový instalovaný výkon fotovoltaické elektrárny (FVE) přes 7 MWh řadí tuto instalaci mezi největší svého druhu ve střední Evropě. Společnost tak získá dodatečné zdroje na zdokonalení a rozšiřování existujících parků, pro své klienty zvýhodněné sazby za elektrickou energii a přispěje k energetické soběstačnosti svých logistických areálů a stane se další společností, která se zabývá udržitelným rozvojem a ekologickými aktivitami. Provozovatel FVE a nájemce střech SolOps počítá s celkovou investicí ve výši cca 600 mil. Kč. Spuštění kompletní FVE je plánováno na druhé čtvrtletí roku 2010. Půjde o moderní plně automatizovaný systém včetně on-line diagnostiky a přenosu provozních dat.

Dobrý den,
dovolte mi Vás ještě jednou pozvat na slavnostní otevření Centra ekologické výchovy nedaleko hornické kolonie Čabárna u Kladna, které se bude konat ve čtvrtek 22. dubna od 14 hodin. Součástí slavnostního otevření bude komentovaná prohlídka této unikátní nízkoenergetické stavby, která jejednou z největších dřevostaveb u nás. Bude sloužit ke vzdělávání v otázkách životního prostředí a jelikož nabízí ubytovací kapacity, bude ideální pro školy v přírodě a pod.
Budete-li mít zájem zúčastnit se, prosím, kontaktujte tiskového mluvčí statutárního města Kladna Viléma Frčka na adrese vilem.frcek@mestokladno.cz či tel.: 312 604 533. V případě zájmu lze zajistit dopravu.

Rekonstrukce v městečku Yu Shu eliminuje rozvoj průmyslu s vysokou spotřebou energií a vysokým znečištěním
Náměstek ministra průmyslu a informatiky Miao Yu dnes v Pekingu konstatoval, že je třeba rozvíjet zpracování zemědělských rostlinných a živočišných produktů a řemeslných výrobků s národními znaky a zakázat rozvoj průmyslu s vysokou spotřebou energií a vysokým znečištěním. Miao konstatoval, že Yu Shu leží v oblasti pramene tří hlavních řek Jang č, Žluté řeky a řeky Lan Cang. Je to důležitá přírodní rezervace

26. a 27. dubna si v brněnském kině Art nenechte uniknout přehlídku ekologických filmů: Zvířata a znečištění vzduchu - Monsanto, váš velký bratr v podnikání - Znovuzrození lesa a další. Vstup zdarma, více na www.ekobiograf.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů