Úterý, 23. dubna 2024

Zahájení putovní výstavy EKOFÓRU 2004 - 2009

Zahájení putovní výstavy EKOFÓRU 2004 - 2009

U příležitosti Dne Země odstartuje v sobotu 24. 4. 2010 na Toulcově dvoře v Praze souhrnná putovní výstava nejlepších děl, jež se účastnila soutěže Ekofór v uplynulých šesti ročnících. Ekofór je soutěž kreslených vtipů s tématikou dotýkající se životního prostředí, pořádaná Hnutím Brontosaurus. Projekt je určen pro mládež i dospělé a v každém ročníku soutěže se kreslíři zaměřili na ústřední motiv (téma bylo například ZAJÍC, VZDUCH, STROM). V roce 2010 probíhá speciální ročník soutěže, v němž se autoři neúčastní aktivně tvorbou vtipů.

Putovní výstava, jež bude dále k vidění na různých místech v České republice v rámci ekologicky-vzdělávacích a kulturních akcí, hudebních festivalů, v knihovnách atd., bude průřezem nejlepších oceněných vtipů z proběhlých šesti ročníků soutěže. Veřejnost může i v letošním roce hlasovat, a to jak na putovní výstavě, tak v online galerii vybraných vtipů na webu Ekofóru - www.ekofor.cz, a rozhodnout svými hlasy o nejlepších autorech Ekofóru 2004 - 2009.

V září se opět tradičně sejde také odborná porota a její členové budou volit nejlepší z nejlepších. Slavnostní vyhlášení výsledků letošního speciálního ročníku proběhne na podzim tohoto roku na některém z festivalů spolupracujících s Hnutím Brontosaurus. Nejlepší autoři obdrží věcné ceny.

VÍCE NA WWW.EKOFOR.CZ

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů