Čtvrtek, 28. března 2024

Nabídka a poptávka EKOtechnologií

Nabídka a poptávka EKOtechnologií

Nabídka technologií:

Technologie pro extrakci zinku během recyklace použitých pneumatik

Ref.: 09 HU 50R7 3EHK

Maďarská společnost vyvinula technologii pro extrakci zinku při procesu recyklace pneumatik. Její hlavní výhodou je ekologické využití odpadu z pneumatik. Technologie je především vhodná pro recyklační závody zpracovávající pneumatiky. Firma hledá vhodné partnery z oblasti průmyslu a výzkumu pro další využití materiálů způsobujících podobné potíže jako odpad a průmyslový prach nejen z pneumatik.

Otryskávací technologie pro odstraňování graffiti

Ref: 08 DE 0957 0IJ3

Německá společnost ze Saska vyvinula technologii na bázi otryskávání pro odstraňování graffiti. Výhodou nabízené technologie je využití stlačeného vzduchu, menšího množství vody a ve vodě rozpustného roztoku, který se přidává do stlačeného vzduchu. Celý čistící proces probíhá ekologicky, nepoužívá abraziva ani chemická aditiva. Firma hledá zájemce o koupi technologie, respektive zařízení na otryskávání.

Technologie zpevnění povrchových vrstev materiálů s 50% úsporou energie

Ref: 09 DE 0958 3DF2

Německá společnost vyvinula novou technologii zpevňování povrchových vrstev materiálů při nízkých teplotách. Technologie je založená na bázi plazmového nitridování, které zlepšuje odolnost proti opotřebení. Povrch materiálu je zpevňován dusíkem. Na rozdíl od známých technologií plazmového nitridování pro tuto technologii stačí ohřev v rozmezí mezi 250 a 450 stupni Celsia. Nízká spotřeba energie je dosažena použitou nízkou teplotou a způsobem ohřevu. Firma hledá partnery z oblasti průmyslu, kteří by měli zájem o technickou nebo obchodní spolupráci.

Bezodpadová krystalizační technologie pro odstranění znečištění vody

Ref.: 08 NL 60AF 0IWZ

Holandská firma vyvinula krystalizační proces, který je schopný efektivně odstraňovat nežádoucí příměsi z vody bez dalšího zásahu do životního prostředí. Technologie si poradí s odstraněním těžkých kovů, fluoridů, fosfátů a nečistoty z pitné a užitkové vody. Firma hledá spolupráci se zkušenou organizací z oboru, která by technologii adaptovala a upravila podle specifických potřeb rozličných zákazníků.

Technologie tlakové filtrace s energeticky úsporným samočištěním

Ref: 09 PL 64BH 3DAP

Polská společnost vyvinula technologii pro filtraci a ochranu zařízení a součástí pracujících pod tlakem kapaliny. Standardní filtry jsou schopné pracovat do 5 um, samočisticí filtry pak do 100 um. Firma hledá zájemce z oblasti průmyslu se zájmem o implementování technologie do svých výrobních procesů na bázi obchodní a technické spolupráce.

Biologicky odbouratelný a kompostovatelný materiál pro obalový průmysl

Ref.: 08 GB 40n6 0IUM

Britská společnost vyvinula biologicky odbouratelný a kompostovatelný obalový materiál, jenž je založený na směsi rostlinného původu: stonků a listů rostlin a dalších přírodních ingrediencí, které poskytují vhodnou alternativu v současnosti používaným plastům. Materiál je rovněž možné použít v oblasti stavebnictví. Firma nabízí licenci k technologii a hledá partnery ze sektoru obalové techniky, stavebnictví a výrobní sféry.

Zásobník tepla s vakuovou izolací

Ref: AT 0108 3FLT

Rakouská společnost vyvinula nový zásobník tepla s vakuovou izolací. Systém má nižší tepelné ztráty, přičemž ale vyžaduje stejný objem jako konkurenční produkty s normální izolací (polystyren apod.), také má vyšší účinnost. Navržený zásobník je možné používat pro dodávky teplé vody, vytápění budov a podobně. Firma má zájem nabídnout licenci k produktu.

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci celoevropské sítě Enterprise Europe Network zprostředkovává transfer technologií českým subjektům. Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., telefon: +420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.enterprise-europe-network.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů