Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Městská část Praha 13 je prvním úřadem, který využívá ekologický automobil na elektřinu. Zároveň je prvním členem nově vzniklé iniciativy elektromobilniurad.cz, kterou spustila společnost TILI Czech Republic. Bude sdružovat všechny úřady, které aktivně zařadí elektromobily do své agendy, a podpoří tak jejich rozvoj. V západní Evropě, USA a na Dálném východě se elektromobily postupně stávají běžnou součástí městského provozu. Často mají zvýhodněný vjezd co center v rámci mýtného, parkovací místa zdarma atd. Jak uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka, elektromobily představují pro města ideální řešení. Jsou tiché, neprodukují žádné zplodiny a z provozního hlediska jsou vysoce efektivní.

Modré, nikoliv zelené bude za působení Pavla Drobila české ministerstvo životního prostředí. Nový šéf resortu ohlásil výrazný odklon od "zelené ideologie". Česko se podle něj přestane podílet na evropské snaze o snížení emisí CO2 a jeho ministerstvo nebude blokovat výstavbu nových dálnic, nebude se zaměřovat na menší znečišťovatele a celkově bude vstřícnější vůči průmyslu.

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) vypsalo tendr na kreativní koncept kampaně Přínosy Operačního programu Životního prostředí. Zaměřit se má na prezentaci již realizovaných projektů a jejich přínosů. Inzerce se objeví v tisku, televizi, rozhlase, na internetu i ve venkovní reklamě. Hodnota vypsané zakázky dosahuje 17,5 milionu korun. Jde o první ze třinácti částí celé kampaně.

Tiskovou mluvčí ministerstva zůstává Jana Krebsová. Na pozici ředitelky tiskového odboru vystřídala Ilona Chalupská, která dříve působila na Ministerstvu zemědělství, Barboru Pečovou.

Jürgen Scholz, spoluzakladatel jedné z největších německých agentur Scholz & Friends, je po smrti. Zemřel 7. července ve věku 81 let. V reklamě působil od 50. let, agenturu Scholz & Friends založil v roce 1981 a po pěti letech ji prodal firmě Bates. Později působil v dozorčí radě Jung von Matt, v 90. letech se stáhl do soukromí a věnoval se ekologickému zemědělství. Mezi jeho nejznámější práce patří např. reklama na cigarety "Test the West".

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů