Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) se v poslední době rozrostla na 61 členů. Byla založena 15. září 2009 a jejím cílem je podnítit trh, vzdělávání a změny v legislativě k vytvoření prostředí pro kvalitní stavby, které jsou zároveň ekonomicky ziskové i šetrné k životnímu prostředí. Za dobu své existence již uspořádala mnoho akcí, například seminář BIO DOMY, konferenci certifikačních systémů apod.

Společnosti Epicor Software Corporation a Village Green Global vytvořily strategickou alianci, která má pomoci podnikům lépe čelit zvyšujícímu se tlaku na udržitelnost obchodních praktik a dodržování limitů v oblasti snižování emisí uhlíku. Hlavním cílem je rozšířit ERP systém Epicor o funkce, jež umožní podnikům identifikovat, analyzovat, auditovat, sledovat, spravovat, vyhodnocovat a vykazovat uhlíkové emise, dopad provozu na životní prostředí a spotřebu energie.

Projekt Effenergy divize DuPont Building Innovations byl Evropskou komisí vyhlášen jedním z nejlepších ekologických projektů programu LIFE. Uznání si vydobyly kvality tepelně akumulačního materiálu DuPont(tm) Energain(r) a stavebních membrán DuPont(tm) Tyvek(r) Enercor(r).

Poetičtější tvář Chomutova si na fotografiích Vlasty Fišrové můžete od 2. října prohlédnout
ve výstavní síni Podkrušnohorského zooparku Chomutov. Autorka fotografií hledá krásu a poezii ve zdánlivě obyčejných zákoutích. Ráda pracuje se světlem a výsledkem jsou záběry navozující harmonii a klid, nebo naopak fotografie dodávající energii.
Výstava chomutovské patriotky bude slavnostně zahájena při oslavách Mezinárodního dne zvířat, dne 2. 10. 2010 v 11:00 hodin.

Děčínské zastupitelstvo podpořilo včera stavbu jezu na Labi ve variantě, kterou navrhuje Ředitelství vodních cest. Pro souhlas hlasovalo 18 zastupitelů, čtyři se zdrželi. Ekologické sdružení Arnika ale rozhodnutí kritizovalo. Mluvčí Zora Kasíková řekla, že rozhodnutí vydalo zastupitelstvo, kterému končí volební období, a to v době, kdy není hotové posouzení vlivu stavby na životní prostředí a není jasné, z jakých peněz se bude stavět.

V sobotu 2. října zveme všechny návštěvníky na oslavu Mezinárodního dne zvířat. O pestrý program se v areálu Dětské ZOO postará divadlo Mazec. Na programu jsou letové ukázky dravců, čekají vás exhibiční vystoupení tanečního centra Beethoven DC EXE a chomutovského voltižního družstva. Pro děti jsou připraveny soutěže, indiánská vesnice, malování na obličej, slavnostní křtiny mláďat a mnoho dalšího. Dospělé pobaví například hudební skupina Ventilky a Pumpičky.
V tento den očekáváme jubilejního 200 000. návštěvníka, který kromě roční volné vstupenky a dárkového balíčku získá i možnost krmení tuleňů s ošetřovatelem.
V případě zájmu o podrobnější informace, prosím neváhejte kontaktovat chomutovský zoopark.


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů