Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Berní úředníci nasadí do boje s daňovými úniky systém, který používají tajné služby. Ministerstvo financí nakoupí "Analyticko-vyhledávací, monitorovací a rešeršní systém" od britské společnosti i2.
O manévrovací prostor přijdou především spekulanti s emisními povolenkami či obchodníci se šrotem a odpadem. Ministerstvo chtělo takové opatření zavést i u benzinu nebo nafty. Musí ovšem nejprve zažádat o výjimku z pravidel EU.

Domácnosti v ČR podle zjištění projektu Partnerství Zelená úsporám nepodléhají tlaku na nákup nových úsporných spotřebičů. Například průměrné stáří pračky dosahuje téměř osmi let. Chladničky či pračky s nízkou spotřebou přitom propagují nejen výrobci, ale i ministerstvo životního prostředí. Z ekonomického hlediska není ale nákup nových spotřebičů vždy výhodný kvůli mnohaleté návratnosti investice.

O udržitelném rozvoji už se v Procter & Gamble vážně hovoří několik let, nyní ale přišel CEO společnosti Bob McDonald s klíčovým závazkem. Během příštích deseti let se mají pro výrobu všech produktů i obalů používat 100% obnovitelné zdroje a recyklované materiály. Týká se to i energetických zdrojů pro továrny tohoto koncernu. Množství obalů se má zmenšit o jednu pětinu. Již v roce 2008 se např. toaletní papír Charmin začal prodávat v "megarolích", které jsou stejně velké jako čtyři běžné ruličky. Když milion spotřebitelů přejde na tento produkt, ušetří se přes 300 tisíc litrů nafty a přes 200 tisíc kg odpadu a obalů, tvrdil tehdy Len Sauers, viceprezident P&G pro udržitelný rozvoj.

Co projedná vláda ve středu 6.10.

8.
Žádost o čerpání finančních prostředků z Fondu solidarity EU - povodně v srpnu 2010 (Liberecký a Ústecký kraj)
č.j. 969/10
Předkládá: ministr financí

11.
Změna usnesení vlády ze dne 9.6.2008 č. 735 k přípravě a výstavbě kapacitní pozemní komunikace v úseku Pohořelice - státní hranice s Rakouskou republikou
č.j. 961/10
Předkládá: ministr dopravy

2.
Zpráva o činnosti orgánů ochrany veřejného zdraví v oblasti ochrany zdraví při práci za rok 2009
č.j. 980/10
Předkládá: ministr zdravotnictví

Každoroční setkání zástupců členských zoologických zahrad EAZA proběhlo v italské Veroně v termínu 22. - 26. 9. 2010. Během zasedání byla vyhlášena nová kampaň, tentokrát na ochranu opic. Navazuje na předchozí kampaně, které byly zaměřeny na záchranu živočichů.
Chomutovský zoopark byl pověřen vedením evidence chovu vzácného jelena bucharského
v rámci evropských zoologických zahrad. V současné době je chováno v Evropě pouze 61 kusů jelenů bucharských v 10 zoologických zahradách. Podkrušnohorský zoopark v současné době chová 2 samce a 3 samice jelenů bucharských.
Zoolog evidence zvířat v PZOO Pavel Krásenský byl pověřen evidencí dat a zpracováním podkladů o stavu chovaných zvířat v rámci plemenné knihy, která bude v rámci EAZA vedena Douglasem Richardsonem ze skotského Kingussie.


Analýza vnějších faktorů nízkého čerpání v PO 2 OPŽP

Zveřejněno: 1. 10. 2010
Typ VZ: Veřejná zakázka malého rozsahu
Začátek plnění: 10/2010
Konec plnění: 12/2010
Lhůta pro podání nabídek končí dne 18. 10. 2010 v 11 h
Zadávací dokumentace včetně příloh


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů