Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Event pro Eko-Kom připravilo Studio Gabreta.
Klient Eko-Kom řešil problém s nižším tříděním odpadů u občanů. Bylo tedy třeba oslovit obyvatele jižních Čech, vysvětlit jim, jak celý systém funguje, proč je třídění odpadu důležité, a že "nekončí stejně na jedné skládce".
Aby nešlo jen o jednosměrnou komunikaci ze strany klienta, využila budějovická agentura Studio Gabreta k oslovení cílové skupiny výstavu Země živitelka. "Připravili jsme stánek, který byl umístěn na nejlepší volné ploše výstaviště přímo u Pivovarské zahrady. V této části totiž dochází k velké koncentraci návštěvníků v době, kdy už tito mají hlavní důvod své návštěvy Země živitelky za sebou a spokojeni jsou schopni přijmout další informace," říká Filip Šmaus z Gabrety. Na akci bylo osloveno 25 500 návštěvníků, z čehož se 4824 zúčastnilo soutěže (tedy 18,9 %).

15 % Bude do roku 2015 podíl ekologického zemědělství v Česku
Podíl zemědělské půdy obhospodařované podle pravidel ekologického zemědělství by měl do roku 2015 vzrůst ze současných 10 na 15 procent. Podíl biopotravin na tuzemském trhu s potravinami by do pěti let měl dosáhnout tří procent, nyní představuje jedno procento.

Společnost Hybrid Kinetic Group hodlá v Číně vyrábět levné součástky pro ekologická vozidla, jako jsou například elektromobily a hybridní automobily. Chce tak umožnit tamním automobilkám prodávat ekologická vozidla za cenu běžných automobilů. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
Firmu Hybrid Kinetic Group kontroluje Jang Žung, který v roce 2002 uprchl z Číny kvůli obvinění z ekonomické kriminality a nyní žije ve Spojených státech. Jang stál v minulosti v čele čínské automobilky Brilliance China Automotive Holdings a po určitou dobu byl nejbohatším Číňanem.
Jang měl původně v úmyslu vyrábět v Číně přímo ekologické automobily, a to v objemu tří milionů kusů ročně. Čínská vláda nyní poskytuje každé domácí automobilce dotace na prvních 50.000 elektromobilů či hybridních vozů. "Nemělo by pro nás smysl vyrábět miliony ekologických vozidel, když dostaneme dotace pouze na 50.000," uvedla firma Hybrid Kinetic.

Společnost Fair trade Centrum se sídlem ve Znojmě otevřela vlastní maloobchodní prodejnu v Praze v ulici Jungmannova. Jak uvedl pro ČIA jednatel společnosti Jiří Sládek, z celkové plochy 54 m2 tvoří prodejní plocha zatím 30 m2. Na jaře by se měla prodejní plocha rozšířit na 50 m2. Jedná se o první komerčně provozovaný specializovaný obchod s fair trade výrobky v ČR. Podle Sládka měla firma doposud jen jeden obchod ve Znoj-mě, který byl po třech letech provozu uzavřen. Prodejna nabídne kromě 40 různých druhů kávy, také čaje, sortiment 150 druhů čokolád rakouské značky Zotter, koření, marinády nebo džusy.

Řetězec Billa otevřel ve středu 1. prosince v Týně nad Vltavou 199. supermarket v rámci České republiky. Nová prodejna má rozlohu téměř 900 m2 a je vy-bavena technologiemi, jež sli-bují až 30% úsporu elektrické energie. Podle generálního ředitele společnosti Billa Jaroslawa Szczypka tak společnost skloubila čerstvost výrobků s ochranou přírody.

Více než polovina populace v ČR nakoupila někdy biopotraviny. Jednou týdně a častěji je kupuje každý desátý. Vyplývá to z průzkumu agentury Omnicom Media Group s tím, že lidé nenakupují biopotraviny především z důvodu vyšších cen a také je často nevnímají jako lepší než klasické zboží.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů