Pátek, 29. března 2024

Ekologické hnutí volá po dobrovolném vymření lidstva

Hnutí s názvem Voluntary Human Extinction Movement (VHEMT) tvrdí, že mít jen jedno dítě, po vzoru Číny, je málo ekologické. Podle nich bychom se měli přestat rozmnožovat úplně. Dle jejich názoru by lidstvo mělo kompletně vymřít. Pouze tak se prý může zabránit opakování současného přemnožení.

Ekologické hnutí volá po dobrovolném vymření lidstva

Pravda, někde jsem před časem četl, že Země nemá dost zemědělských ploch, aby uživila i současnou populaci, ale považovat tuto původně americkou pseudovědu eugeniky, které se pak v Německu chytili nacisté, za jediné řešení? Na všechny problémy řešení sloužící tomu samému záměru, nebo jsem jen paranoidní?

Přitom kdyby se nedávalo tolik peněz na války a zbrojení, tak se můžou vymýšlet různé jiné alternativy.. Kolonizace jiných planet je to nejzřejmější , ale obecně jsou lidé, když jim o něco jde, vynalézaví, jde jen o to chtít. A ne sáhnout po tom nejprimitivnějším, co člověka může napadnout, myšlence eugeniky, kterou už tady dostatečně proslavili nacisté.

Třeba ani nemusíme kolonizovat planety. Learyho myšlenka umělých ekospaců ve vesmíru - jakýchsi kosmických lodí s umělým ekosystémem - je také řešením. Je to sice nyní technický problém, ale není divu, když veškeré prostředky jsou věnovány na zabíjení lidí ve válkách, na blockbuster filmy jako je Spiderman a kdesicosi.

Ale nemyslím si, že bych se měl obávat, že se společnost opravdu bude snažit vymřít. To je absurdní. Může se takhle zbláznit spousta lidí, ale těžko každého přesvědčíte. Nicméně existence tohoto extrémního hnutí zcela psychologicky nahrává "ekologické" agendě lidí jako Ted Turner, Al Gore, prince Filipa a dalších, kteří také rozšířují memy o tom, že eugenika může být jediným řešením. Tito zmínění lidé se vyjádřili, že ideální populace planety by měla být 200 až 300 miliónů lidí. Přitom oni volají po "zodpovědném chování" a sami létají v privátních letadlech a i v ostatních oblastech si žíjí v nadstandardu. Oni chtějí jen diktovat nám, jak máme žít a jestli máme žít. Má přežít 300 miliónů vyvolených?

Pro tyto účely je zneužíváno globální oteplování. Ted Turner se nedávno vyjádřil, že za pár let bude ohromný problém s nedostatkem jídla, který povede ke kanibalizmu. To je normální strašení. Klasická manipulace. Jsem dost paranoidní na to, abych věřil, že jimi prosazované názory stejně jako názory tohoto "ekologického" hnutí VHEMT jsou zde jako postupná příprava ideologické půdy pro celou řadu legislativních změn včetně omezování porodnosti.

Je to smutné, ale tato "zelená" agenda mi připadá jako jedna z největších hrozeb. Při budování mentality, že nepřítelem je člověk jako takový, se snáze člověku akceptuje výhody válek. Racionalizací šílených názorů se proslavil Hitler a vše se může opakovat v různých podobách. I dobrý člověk se může nechat zviklat ideologií, že zabíjení lidí pro záchranu planety je vlastně takové další nutné zlo.

Řešením podle mě není, že nám nějaké hnutí nebo vláda mesiášsky nalajnuje, co máme dělat, ale v tom, že každý opravdu začneme přemýšlet. Já sám se zabývám konspiracemi, ale nejsem pro žádnou revoluční změnu systému. Vše ať zůstane tak, jak je. Problém je v těch "zodpovědných" lidech nahoře, které je podle mě potřeba vyměnit. Docílit transparentnosti jejich vazeb a financování, a také jejich zločinů, protože jedině tak můžeme nějakému hlavounovi věřit. Obzvlášť bych si posvítil na ty, kteří volají po radikálních změnách se slovy "Čas na debaty skončil, nyní je potřeba jednat", daně za CO2 atd.

Hnutí jako VHEMT může být klidně založeno nějakým agentem psychologické války, která má vytvořit extrémní představu, aby lidé snadno přijali mírnější varianty.

V Austrálii nedávno navrhovali zákon vyměřující vyšší daně pro ty, co mají více než dvě děti. Vypadá to, že to opravdu směřuje k tomu, co ve svém blogu popisuji. Mánie kolem globálního oteplování se začíná vymykat z rukou. Elita má ve zvyku lidi stimulovat různými informacemi postupně. Neustále opakují jednu věc, pak jinou, pak drobně tohle a tamto a vše rapidně zrychlujícím se tempem, že si ani nevšimnete, jak razantně se změní svět kolem Vás. A hlavně jak se změní Váš vlastní pohled, protože přes potvrzování těch názorů v médiích je obtížné si zachovat nezávislé myšlení proti většině. Stejný pocit mám, že se po 11. září svět zbláznil. Přitom jiní mě obviňují, že blázen jsem já.

A při čtení textů a rozhovorů s vůdcem VHEMT jsem sám začínal být zmatený, jestli je jiná alternativa k tomu, co oni popisují. Ideologie a náboženství jsou hrozně zrádná. Je potřeba individuální myšlení. Nelpět na tom, co říkají ti, kteří s Vámi nesouhlasí, nelpět na tom, co říkají ti, kteří s Vámi souhlasí. Sám na sobě pociťuju tendence chytat se nějakých zdrojů a ty považovat za naprosto důvěryhodné, jenže takhle se to nedá. Všichni jsou omylní. Navíc je tu plno dezinformačních skupin (ty jsou založeny na šíření mixu pravdy, polopravd a vyložených lží), ideologistů, falešných mesiášů. Někteří Vám budou říkat, co chcete slyšet a do toho vlepí i jiné věci, které si koupíte i s tím, protože on říkal tamto, co se Vám líbilo. Obzvláště sekty tohle dobře vědí a lidskou psychologii mají promáknutou.

Pokrok civilizace by neměl být v nějakém novém zákonu nebo rovnou v naprosté proměně celého světového zřízení na úplně nový model (celosvětová vláda apod.), ta proměna by měla být interní v každém z nás. To je cesta, po které jdeme úplně všichni, i když se nám popkultura snaží namluvit, že my jedinci jsme nevýznamní. Snažím se taky tady v tom chaosu nějak zorientovat.

Mně samotnému hodně vadí stav životního prostředí a enviromentalismus mi je sympatický, jenže nemůžeme akceptovat cokoliv jen proto, že to spadá do nějaké škatulky, které se cítíme být součástí. Žádní (skuteční) spasitelé jednotící lidi nějakým řešením nepřijdou, spasitelé jsme my. Hnutí VHEMT se přesně řadí do mesiášských skupin a jednotlivců, kterých je tu všude tolik. Není stejně tak zdravé věřit jogínskému nebo buddhistickému (samozvanému) mistrovi, který přijde vyučovat na Západ. I pokud nám je jejich učení sympatické, je nutné hledat stále vlastní cestu. Nakonec i mistr nás může naučit jen to, co on sám ví. Pak už musíme dál objevovat sami. Někteří samozvaní mistři využívají naší touhy nechat se vést, protože to je vždycky jednodušší. Oni na tom pak budují sekty. Najít nějaký vnější zdroj, kde je vysvětleno úplně všechno, a to pak vzít jako dogma. Neberte ani jako dogma mě. Nejsem neomylný a možná jsem mimo úplně. Podle mě si pravdu musíme budovat a hledat sami v sobě a vnější zdroje mohou být pouze inspirací. Každý jsme jedinečný.

Dost jsem tímto odbočil od enviromentalistických ideologií, ale připadá mi to dost k tématu, protože VHEMT je extrémní podobou poskytovatelů řešení. Jejího vůdce pana Knighta, který chce ostatním říkat, co mají dělat.

Řada lidí mi říkalo, že já jen kritizuju, ale neposkytuji žádná řešení, ale to je přesně to, co já nechci. Nechci ukazovat na problém a zároveň jako další mesiáš poskytovat řešení. A jestli Vás jiné řešení nenapadne, tak máte smůlu. V tom vidím ten problém.

Měli bychom zachovat chladnou hlavu a uvažovat. Už tu jsme tisíce let, tak proč hned najednou během několika let radikálně měnit společnost? Klidně ať lidstvo vymře, pokud opravdu jde o čas, ale ať vymře přirozenou cestou. Enviromentalistická agenda tu panikaří a tlačí nás teď najednou tak rychle do kouta, abychom přijali nějaká opatření (jedno za druhém) a vyhrožují apokalypsou, když to neuděláme. To je normální vydírání.

Ať to třeba nedejbože dopadne se světem díky nepřijatým "protiglobálně oteplovačným" opatřením špatně, nebo ať nás tady převálcují muslimové (jak někteří tvrdí), ale zachovejme chladnou hlavu a přemýšlejme pomalu, obezřetně a s rozvahou. Jinak je to hysterie a z toho nikdy nemůže vzejít nic dobrého. Jak dobře se Vám řeší problém v situaci, kdy na Vás dopadá hysterie z tlačícího času termínů? Děláte dobrá rozhodnutí, když v takové situaci podlehnete panice?

Tato panika a reflexivní reakce neodpovídají skutečné situaci, ve které se nacházíme. Neblíží se na nás žádný zvířecí predátor, který nás v příštích sekundách může zabít. Jsme do tohoto reflexivního obranného zkratkovitě myšlejícího módu tlačeni informacemi - propagandou.

Na závěr nějaké reference:

Stránky zmíněného sdružení pro vymření lidstva:

http://www.vhemt.org/aboutvhemt.htm#vhemt

Články z novin (všimněte si jakou překvapivou vážností se v médiích jejich úvahami zabývají):

Taking on the Human Extinction Movement
Carlson talks with founder of group working to eliminate people from earth
http://www.msnbc.msn.com/id/10339030/

On Friday, MSNBC's Tucker Carlson welcomed Les Knight, the group's founder to 'The Situation' to explain the organization's quest for the extinction of the human race.


GREEN Maybe None
Is having a child -- even one -- environmentally destructive?
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/gate/archive/2005/11/16/gree.DTL

Knight's position might sound extreme at first blush, but there's an undeniable logic to it: Human activities -- from development to travel, from farming to just turning on the lights at night -- are damaging the biosphere. More people means more damage. So if fewer people means less destruction, wouldn't no people at all be the best solution for the planet?

ENVIRONETDAILY
Wanna help planet? 'Let's all just die!'
Group pushes to improve Earth's ecosystem by ensuring human species does not survive
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=63755#vhemt

Autor: Jiří Míka
mika.blog.iDNES.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů