Pátek, 29. března 2024

Soutěž kreslených vtipů - Ekofór

Soutěž kreslených vtipů - Ekofór

Po roční odmlce vyhlašuje Hnutí Brontosaurus další, již sedmý ročník soutěže Ekofór.
Ekofór 2011 je soutěž kreslených vtipů a příběhů určená nejširší veřejnosti. Jejím cílem je zapojit veřejnost, hlavně mládež do tvůrčích aktivit zaměřených na ztvárnění ekologických témat vtipným podáním, a tím podnítit jejich zájem o životní prostředí. Soutěž probíhá pod záštitou MŠMT.


Tématem Ekofóru 2011 je VODA. Všechny soutěžní práce se musí týkat zadaného tématu. Soutěž je zároveň rozdělena do tří kategorií:

1) VODA I -- kategorie pro autory mladší patnácti let včetně
2) VODA II -- kategorie pro autory starší patnácti let
3) PŘÍBĚH NA TÉMA VODA -- kategorie je věkově neomezena

Autoři mohou svá díla zasílat organizátorům soutěže do 1. 4 .2011 na adresu Hnutí Brontosaurus Praha, Senovážná 8, Praha 1, 110 00 nebo emailem na adresu ekofor@seznam.cz.

Na zadní straně práce nebo v emailu nesmí chybět jméno, datum narození a kontaktní údaje autora a název kategorie, které se autor se svým vtipem účastní. Zasílaná díla pořadatelé autorům nevrací.

Po uzávěrce bude z došlých prací vybráno 75 nejlepších (25 z každé kategorie), z nichž bude sestavena putovní výstava, v jejímž rámci budou vtipy prezentovány na hudebních festivalech a dalších ekologických a vzdělávacích akcích. Zde budou moci návštěvníci díla zh! lédnout a dát hlas výtvorům, které je nejvíce pobaví či jinak zaujmou. Dále bude možné hlasovat prostřednictvím webových stránek www.ekofor.cz. Kromě hlasování veřejnosti budou díla hodnocena i odbornou porotou, složenou ze zástupců několika ekologických organizací v České republice a zástupce České unie karikaturistů.

Vítězové Ekofóru 2011 budou vyhlášeni na podzim 2011. Nejúspěšnější autoři vybraní odbornou porotou a veřejností budou odměněni věcnými cenami, které do soutěže věnovali naši sponzoři.

Ekofór je soutěží pořádanou v rámci neziskových aktivit Hnutí Brontosaurus, které se svými akcemi a projekty snaží oslovovat především mládež.

Adresa pro zasílání vtipů:
Regionální centrum Praha
Hnutí Brontosaurus
Senovážná 8
110 00 Praha 1
ekofor@brontosaurus.cz

Kontakt pro média a sponzory:
Tereza Matějková
Mobil: 605 325 068
E-mail: ekofor@brontos! aurus.cz

www.ekofor.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů