Středa, 24. dubna 2024

Duhovky Hnutíi DUHA

Duhovky Hnutíi DUHA


FESTIVAL
Přijďte 4. června na Kampu za Velkou výzvou
Už za necelé dva týdny - v sobotu 4. června - proběhne na pražském ostrovu Kampa hudební festival na podporu iniciativy Velká výzva. Pod záštitou Václava Havla ho pořádá Hnutí DUHA. Vezměte své přátele i rodinu a přijďte se pobavit s Velkou výzvou. Dopoledne bude patřit především rodinám s dětmi. Kromě divadelních představení na ně čeká řada her a soutěží o životním prostředí. Odpoledne pak zahrají hvězdy jako Mňága a Žďorp, Priessnitz, G-Point Hunters nebo Mako!Mako.
Festivalu se zúčastní a vlastní aktivity představí i Člověk v tísni, ekologický institut Veronica, Hnutí Brontosaurus a další neziskové organizace. Nebude chybět farmářský trh ani speciální bio a vegetariánské občerstvení. Šetrné firmy pak představí nejnovější energeticky úsporné technologické vychytávky, které vám usnadní život a zároveň sníží znečištění životního prostředí. Těšíme se na vás!
Kdy: 4. června od 10h do 22h
Kde: Praha, Kampa Park

Vstup zdarma
Podrobný harmonogram na www.velkavyzva.cz/festival
DOPRAVA
Přes 150 obcí trpí kvůli kamionům
Dalších padesát obcí přibylo na mapě, která označuje místa nejzávažněji postižená kamionovou dopravou. Vytvořilo ji sdružení ekologických organizací Dopravní federace s cílem upozornit na bezmoc obyvatel a obecních úřadů, které nemohou nadměrnému průjezdu kamionů nijak zabránit.
Hnutí DUHA proto prosazuje, aby stát zavedl mýtné pro nákladní dopravu i na větší části krajských silnic všech tříd a zároveň podpořil dopravu železniční. Patří vaše obec mezi postižené nebo jste nespokojeni se situací na silnicích? Napište online dopis ministrovi dopravy.
OBCHOD
Obnovte šatník a zásobujte se knížkami na léto
Láká vás někoho potěšit hezkým dárkem? Chcete originální kus oblečení, který byl vyroben šetrně s ohledem na přírodu? Pak právě na vás čekají mikiny a trika z biobavlny či bambusu s atraktivními motivy divočiny, naší iniciativy Velká výzva či časopisu Sedmá generace. Zvláště lehká bambusová trička jsou do současného horkého počasí jako dělaná.

V našem internetovém obchodě na vás ale čeká i řada zajímavých knih a her - ideálních společníků na letní večery. Pořídit můžete i výrobky z FSC certifikovaného dřeva nebo věci vyrobené v chráněné dílně. Vyberte si a uděláte radost nejen sobě. Navštivte náš obchod.
BIOZEMĚDĚLEC ROKU 2011
Zvítězila včelařka z Náchodska
V soutěži o nejlepšího ekologického zemědělce roku letos zvítězila včelařka Simona Adamcová z farmy Rokytník na Náchodsku. Pětatřicetiletá vítězka je původním povoláním hudebnice, ale se včelami si rozumí perfektně: chová 300 kmenových včelstev rozmístěných výhradně v chráněné krajinné oblasti Broumovsko. Med, který vyrábí, získal již pět ocenění v regionálních soutěžích včetně titulu "Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2010". Také byste rádi ochutnali domácí med, ale do východních Čech to máte daleko? Najděte si ekozemědělce ve svém okolí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů