Pátek, 19. dubna 2024

OPŽP - Aktualizace Implementačního dokumentu

OPŽP - Aktualizace Implementačního dokumentu

Dne 8. 6. 2011 byla Monitorovacím výborem schválena aktualizovaná verze Implementačního dokumentu. Podrobný přehled změn je uveden ve změnovém listu Implementačního dokumentu.

V kapitole 3 byly upraveny informace o příjemcích podpory - mezi přijatelné příjemce podpory v prioritní ose 1, podoblasti podpory 1.3.2 byly doplněny příspěvkové organizace státu a mezi přijatelné příjemce podpory v prioritní ose 3 byly doplněny státní podniky. Dále byla upravena alokace finančních prostředků v prioritní ose 3 ve prospěch oblasti podpory 3.2.

Do 4. kapitoly byl vložen nový projektový indikátor vztahující se k prioritní ose 6.

V kapitole 5 byla doplněna a přeformulována obecná pravidla způsobilosti výdajů na osobní automobil, mikrobus, autobus, notebook, mobilní telefon a fotografický aparát. Dále byly upraveny informace o způsobilosti výdajů v oblastech podpory 6.1, 6.2 a 6.5.

Další změny byly provedeny v kapitolách 6, 8 a 10. V kapitole 6 byla upravena odrážka týkající se specifických kritérií přijatelnosti u oblasti podpory 3.1. V kapitole 8 byly upraveny odkazy na legislativu z důvodu přijetí změn ve Smlouvě o fungování Evropské unie. Do kapitoly 10 byla vložena povinnost monitorovat pokrok u projektů s investičními náklady mezi 25 a 50 mil. EUR.

Podrobný přehled těchto a dalších změn je uveden ve změnovém listu Implementačního dokumentu.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů