Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Ekologičtí aktivisté už několikátý den brání svou přítomností kácení stromů napadených kůrovcem v lokalitě Ptačí potok u Modravy. Podle aktivistů nemá správa Národního parku Šumava nutnou výjimku, která by umožnila kácení stromů v této lokalitě. Park tvrdí, že kácení je v souladu se zákonem i stanoviskem ministerstva životního prostředí. Aktivisté na místě zůstanou i v dalších dnech.

Kanadská organizace Notankers.ca spustila iniciativu, která chce zakázat provoz tankerů z kanadského pobřeží severního Pacifiku, a to kvůli olejům a naftě, jež do oceánů vypouštějí. Aby organizace na problematiku upozornila veřejnost, vyvěsila po deštivém Vancouveru plakáty s motivem černých tankerů. Tankery, které byly namalované černým vodě neodolným inkoustem, se s každým deštěm rozpouštěly a symbolizovaly tak olejové skvrny. Místo tankerů pak zůstal vzkaz o dopadu olejových skvrn na životní prostředí a odkaz na stránku organizace.

Heineken ČR spolu s Budějovickým Budvarem tento rok zároveň na festivalech představí ekologické kelímky, za které dostanou po jejich odevzdání spotřebitelé peníze zpět. Aktivitou, která na zahraničních festivalech funguje již několik let, zadavatelé budují především pozitivní vnímání značky.

Módní značka Levi Strauss připravuje svou první globální marketingovou kampaň ve 138leté historii firmy. Nová kampaň pod heslem "Go Forth", jež firma poprvé uvedla v USA v roce 2009, začne v první polovině srpna a bude reflektovat centralizaci marketingu k agenturám Wieden+Kennedy a OMD. Jako první spustí on-line aktivitu, s níž chtějí uživatele zapojit do globálních ekologických iniciativ. Následovat bude ATL kampaň ve 24 zemích Evropy, Ameriky a Asie.

Odpůrci přesunu brněnského železničního nádraží dosáhli dalšího dílčího úspěchu. Nejvyšší správní soud vyhověl kasační stížnosti Dětí Země, které napadly postup úřadů týkající se ochrany živočichů. Výhradami Dětí Země se bude znovu zabývat Městský soud v Praze.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů