Čtvrtek, 28. března 2024

Duhovky Hnuti DUHA: Připojte se k dvaceti tisícům

Duhovky Hnuti DUHA: Připojte se k dvaceti tisícům

DOPISY: 20 000 lidí si napsalo o zákon
AKCE: Rozloučení s festivalovou sezónou
ČETBA: časopis na léto i podzim (a zimu i jaro)
JDOU DO TOHO: Lidé, nevládky, firmy, osobnosti


DOPISY
20 000 lidí si napsalo o zákon

Již více než 20 000 lidí napsalo poslancům a poslankyním, aby přijali zákon, který rozhýbe investice do moderních zelených řešení, jako je zateplování domů, čistá energie, pohodlná veřejná doprava, místní potraviny nebo snadná recyklace. Zákon sníží účty za energii, dovoz plynu a ropy i znečištění. Některé politické strany již na výzvu přistoupily a zákon slíbily prosadit.

Přidat se můžete i Vy. Politická strana TOP 09 se nyní může rozhodnout zda nový zákon také podpoří.

Napište lídrům TOP 09 dopis, aby pro takový zákon hlasovali. Pište rukou či na počítači - to je na vás. Bude vás to stát jen trochu času a poštovní známku. A opravdu tím pomůžete.

AKCE
Rozloučení s festivalovou sezónou

Počasí v létě zatím příliš nepřálo. Zato festivalová sezóna byla vydařená. Letos ji otevřelo Hnutí DUHA festivalem Velká výzva. Na pražskou Kampu, tak v červnu dorazilo téměř deset tisíc lidí. Přilákaly je špičkové hudební skupiny, divadlo pro děti, farmářský trh a zelené vychytávky pro každodenní život. Nechyběl šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka s rodinou, hudebníci jako David Koller či Mário Bihári a další.

A jak to na místě vypadalo? Podívejte se na VIDEOREPORTÁŽ nebo FOTOGALERII z akce!

Iniciativa Velká výzva se pak objevila i na čtyřech velkých hudebních festivalech v Česku. Hnutí DUHA se opět dostavilo na festivaly s Kinostanem, v letošním roce s několika výraznými novinkami. Partnerem Kinostanu se stal v rámci programu "Promítej i ty" filmový festival Jeden svět. Návštěvníci a návštěvnice tak mohli vidět i zajímavé dokumenty Vše pro dobro světa a Nošovic, Solartaxi nebo Krev v mobilech. Dostali také exkluzivní možnost shlédnout unikátní předpremiéru filmu Hnutí DUHA "Rajče on the road", který se veřejnosti oficiálně představí až na podzimních filmových festivalech.

ČETBA
Časopis na léto i podzim (a zimu i jaro)

O tématech Velké výzvy, ale o mnohém dalším si můžete pravidelně číst v časopise Sedmá generace. Společensko-ekologický magazín vydává Hnutí DUHA již 20 let. Sedmá generace chce podávat informace o aktuálním dění v oblasti ochrany životního prostředí, ale chce toto dění zasazovat i do širších souvislostí, ať už politických, ekonomických či obecně kulturních.

Více informací a objednávky předplatného naleznete na www.sedmagenerace.cz

Právě nyní je k dostání čtvrté letošní číslo, které detailně shnuje "letní kauzu" kolem Šumavy. Prostor zde dostali nejen zastánci bezzásahovosti u Ptačího potoka, ale i zástupci druhé strany.


JDOU DO TOHO
Lidé, nevládky, firmy, osobnosti

Iniciativu Velka výzva podporují české humanitární a rozvojové organizace jako je Člověk v tísni, Charita CR, ADRA a desítky dalších. Zákon o snižovaní emisí chtějí české ekologické organizace. Velkou výzvu podporuje padesátka firem a pětadvacet českých osobnosti v čele s Václavem Havlem. Své poslance a poslankyně už k přijetí zákona vyzvalo přes 20 000 lidí. Děkujeme.

Co můžete udělat Vy?

Přidejte se a přesvědčujte politiky o výhodách moderních zelených řešeních s námi. Bude Vás to stát jen chvíli Vašeho času a opravdu to pomůže. Napište dopis poslanci či poslankyni.
Informujte o iniciativě své přátele a známé. Ať se připojí také.
Napište si o propagační materiály Velké výzvy zdarma a distribuujte je ve svém okolí nebo si objednejte putovní výstavu a domluvte umístění ve škole, kavárně, knihovně, kině...
Objednejte si v internetovém obchodě ekologicky šetrné tričko či tašku Velké výzvy a podpořte práci Hnutí DUHA. Nově tak můžete učinit i přes Facebookový obchod Hnutí DUHA!

Vice o iniciativě Velká výzva Hnutí DUHA na www.velkavyzva.cz

Zdraví Vás tým Velké výzvy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů