Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Farmářské trhy v Hořovicích, které odstartovaly v sobotu 3. září 2011 na hlavním náměstí, zahájil ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Trhy se konají za pomoci dotace revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.
Občanské sdružení Hořovické maminky, které trhy organizuje, podpořilo Ministerstvo životního prostředí dotací 121 500 korun. Trhy budou probíhat na hlavním náměstí města Hořovice od září do konce října, vždy v sobotu (mimo 1. 10. 2011) od 8 do 15 hodin.

Teplo bude dražší
Sněmovna zvedla DPH z 10 na 14 procent. "Samozřejmě se to promítne do cen. Teplárenské firmy se budou snažit dopad snížit, ale moc možností nemají," říká mluvčí Teplárenského sdružení ČR Pavel Kaufmann.
Službami, u nichž se zvýší daň, budou rovněž sběr a přeprava komunálního odpadu.

Více než polovina dotázaných (51 %) průzkumu Jak uspět v měnícím se světě, který realizovala celosvětová síť poradenských společností KPMG mezi více než 1 500 generálními a finančními řediteli firem z 22 zemí Evropy a Blízkého východu, považuje pro svou společnost za klíčovou změnu struktury obchodních aktivit, které povedou ke snížení nákladů. V tomto názoru panuje shoda i mezi zástupci firem v ČR, kde ji za podstatnou označilo 45 % respondentů.
Zcela "na chvostu" pomyslné tabulky skončilo využití příležitosti větší interakce veřejného a soukromého sektoru (PPP) a vypracování politiky společnosti v oblasti udržitelného rozvoje a ekologie. V obou těchto případech považuje danou oblast za klíčovou pouhých devět procent oslovených manažerů. V případě České republiky je pak výsledné číslo ještě nižší: spolupráci s veřejným sektorem a řešení ekologických otázek vnímají jako významné pouhá tři procenta respondentů.

Malé a středně velké české firmy nabízejí v Latinské Americe řadu zajímavých produktů nebo řešení, které se týkají hlavně ekologie. O jejich nabídce se ale bohužel příliš neví, a pokud vyvážejí, tak přes německé nebo nizozemské společnosti, říká místopředseda Komory pro obchodní a hospodářské styky s Latinskou Amerikou Vlastislav Beneš.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů