Čtvrtek, 28. března 2024

Výstava o dobrém designu a zelených řešeních dostala cenu šéfredaktorů na letošním Designbloku

Výstava o dobrém designu a zelených řešeních dostala cenu šéfredaktorů na letošním Designbloku

Výstava o propojení prvotřídního designu a zelených technologií, kterou spolupořádalo Hnutí DUHA, dostala prestižní cenu šéfredaktorů za nejlepší výstavní projekt letošního Designbloku.

Výstavu připravila agentura Profil Media - pořadatel Designbloku - ve spolupráci s ekologickou organizací a Informačním centrem OSN v Praze. Hlavním partnerem byla společnost Vodafone.

Dalšími partnery byly Zastoupení Evropské komise v ČR, společnost Traficon a britské velvyslanectví v Praze.

Expozice Velký atlas světa byla hlavní doprovodnou výstavou Designbloku´11. Desítky objektů a informačních panelů na ní nabídly příběhy moderních chytrých řešení, která jsou pěkná a přitom snižují naši nechtěnou závislost na fosilních palivech.

Hnutí DUHA chce, aby se taková řešení stala součástí každodenního života. Proto iniciativou Velká výzva prosazuje nový zákon, který stanoví tempo, jakým Česká republika bude snižovat svoji závislost na fosilních palivech - rok po roku, krok po kroku. Rozhýbe tak investice do chytrých řešení, jako jsou pasivní domy nebo čistá energie, recyklované výrobky, sofistikované spotřebiče či podpora místních potravin. Více na www.velkavyzva.cz.

Cenu za nejlepší počiny Designbloku uděluje porota složená z šéfredaktorů a editorů mezinárodních odborných médií.

Petr Machálek, ředitel Hnutí DUHA, řekl:
"Ocenění je pro nás velkou poctou. Výstava připomněla tisícům návštěvníků Designbloku, že čisté technologie a špičkový design k sobě jednoznačně patří. Děkujeme hlavně ostatním partnerům - pořadatelům Designbloku z agentury Profil Media, pražskému centru OSN a Vodafone."

"Prostřednictvím naší iniciativy Velká výzva prosazujeme, aby se taková moderní, chytrá a přitom pěkná řešení, jaká byla k vidění na výstavě, stala běžnou součástí našeho života. V tomto úsilí nás podpořilo již více než 22 000 lidí, včetně Václava Havla a dalších osobností."

Kateřina Husová ze společnosti Vodafone řekla:
"Významné ocenění výstavy Velký atlas světa nás jako hlavního partnera výstavy velice těší. Ukazuje, že motivy výstavy - udržitelnost, ekologie, zelená řešení a odpovědnost - patří k nejdůležitějším tématům dneška. Ve Vodafonu se jim věnujeme dlouhodobě."


Kontakt:

Petr Machálek, Hnutí DUHA, tel. 777 308 113, email: petr.machalek@hnutiduha.cz
Kateřina Husová, Vodafone, tel. 775 010 095, email: katerina.husova@vodafone.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů