Úterý, 16. dubna 2024

Nabídka a poptávka technologií

Nabídka a poptávka technologií

Poptávka po technologiích

Technologie výroby lopatek turbín větrných elektráren

Ref.: 11 HR 89GQ 3M4I

Chorvatská firma hledá vhodnou technologii pro výroby lopatek turbín větrných elektráren z kompozitních materiálů optimalizovaných pro výkon 1 MW. Firma má dlouholeté zkušenosti z oblasti návrhů a zpracování kompozitních materiálů včetně vlastních lidských i finančních zdrojů. Vzhledem k potenciálu místního trhu hledá spolupráci na bázi licence spolu s partnerem, který dodá potřebné know--how.


Nabídka technologií

Šroub pro fotovoltaické panely s ochranou proti krádeži

Ref: 11 IT 54V9 3M5F

Italská firma vyvinula šroub pro připevnění fotovoltaických panelů s ochranou proti krádeži. Šroub má vlastní specifický tvar a odšroubovat jej běžnými klíči nebo nářadím je velmi obtížné. Tvar šroubu má firma patentovaný a je velmi účinný. Firma hledá zájemce o zakoupení šroubů a o obchodní spolupráci.

Ekologicky šetrná technologie sušení dřeva a potravin

Ref: 11 PL 63AV 3M61

Polská firma vyvinula ekologicky šetrnou a dostupnou technologii pro sušení dřeva, potravin, písku apod. Technologie je založena na podtlakové pyrolýze, což podstatně zvyšuje její efektivitu, a je vyzkoušena v praxi několika klienty. Firma hledá zájemce se zájmem o licenci nebo technickou spolupráci.

Tepelná a zvuková izolace z odpadu z papíren

Ref: 11 IT 52T2 3M0C

Italská firma nabízí tepelně a zvukově izolační materiál pro izolaci budov ve formě vloček z celulózy, které jsou získány z odpadu z papíren. Materiál je vhodný pro izolaci a snížení energetické náročnosti jak nových, tak i starších budov. Firma nabízí technickou a obchodní spolupráci.

Keramický materiál na bázi odpadu

Ref: 11 ES 27F4 3KKN

Španělská firma vyvinula keramický materiál pomocí recyklace různého druhu odpadu. Využitím různých druhů použitého odpadu bylo možné po třech letech výzkumu optimalizovat materiálové vlastnosti a odstranit problém ekologické zátěže a odpad ekonomicky využít. Zvláště zajímavá je možnost použití materiálu jako stavebního produktu s vylepšenými akustickými a izolačními vlastnostmi. Firma hledá zájemce o spolupráci.

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci celoevropské sítě Enterprise Europe Network zprostředkovává transfer technologií českým subjektům. Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: +420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.een.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů