Čtvrtek, 28. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Hotel jako charitatitní projekt? To je nápad, se kterým přišlo pivo Corona. Ze znečištěných pláží nechala značka navézt odpad do Říma a Madridu, kde z tohoto materiálu postavila v centru měst "nejlevnější hotel světa". Poslání je jasné, takto budou vypadat prázdniny, pokud budou lidé dál znečišťovat pláže.

Dobrá voda přírodní z podzemního zdroje z panenské přírody Novohradských hor je nově k dostání v rodinném dvoulitrovém balení. Praktické a k životnímu prostředí šetrné čtvercové lahve mají jedinečný tvar, kvůli kterému se lépe skladují. Díky svému složení je Dobrá voda přírodní doporučována pro každodenní pití všem věkovým kategoriím, včetně kojenců. Slabá mineralizace z ní činí nejlehčí minerální vodu na trhu.

Na západě Kaspického moře dnes podle ruských médií havaroval ropný tanker, část lodi je zatopena a posádku museli záchranáři evakuovat. Ruské ministerstvo pro mimořádné události oznámilo, že ke zranění osob ani úniku ropných látek do moře nedošlo.
Tanker Grigorij Bugrov havaroval u břehů severokavkazského Dagestánu. Jedenáct členů posádky převezly do bezpečí záchranné čluny projíždějícího parníku Amur 2115, dva námořníci a kapitán na palubě zůstali.
Loď je podle ruské agentury Interfax proražená na levoboku a nebezpečně se naklání, strojovna je zatopená vodou a záď uvízla na mělčině. Množství převážené ropy ani příčinu havárie ruské zdroje neoznámily.

Ocenění za ekologický přístup - Společnost Schneider Electric na konferenci Data Centres Europe 2011, která se konala v květnu v Nice, získala cenu za prosazování ekologických přístupů v oboru datových center. Společnost podepsala kodex "European Code of Conduct" v dubnu 2011 a přidala se tak k hlavním dodavatelům řešení energetické účinnosti, kteří se zavázali k podpoře efektivních principů v datových centrech a k přijetí šetrného přístupu k životnímu prostředí.

Ing. Jan Skalický byl jmenován zástupcem ředitele Ředitelství vodních cest ČR. Kromě toho bude i nadále vedoucím úseku řízení projektů. Zároveň Skalický zůstává poradcem náměstka ministra dopravy pro rozvoj vodních cest. "Mým hlavním cílem je vyřešit stávající problémy okolo realizace některých vodních staveb a postarat se o jasnou perspektivu rozvoje vodních cest v ČR do budoucna. Vodu považuji za ekologicky i ekonomicky velmi výhodnou alternativu k silnicím a železnicím. Její nevyužívání přináší České republice velké ztráty nejen z ekonomického pohledu, ale hlavně v oblasti životního prostředí a bezpečnosti dopravy," řekl Jan Skalický.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů