Středa, 24. dubna 2024

Novinky 7.G: Divočina na talíři

Novinky 7.G: Divočina na talíři
  1. NOVÉ ČÍSLO 7.G: Divočina na talíři
  2. SOUTĚŽNÍ KVÍZ: Vyhrajte roční předplatné
  3. DVACETINY 7.G: Fotogalerie z benefičního koncertu


NOVÉ ČÍSLO 7.G
Divočina na talíři

V právě vycházejícím pátém čísle Sedmé generace se mimo jiné dozvíte odpovědi na tyto otázky: Proč bychom ne/měli jíst plané rostliny a brouky? Jaké ošklivé jizvy skrývá překrásný ostrov Tchajwan? Kdo je nejznámějším ekologickým ekonomem současnosti? Podaří se zdejším environmentalistům a myslivcům najít společnou řeč? Jaký je mediální obraz bio a geneticky modifikovaných potravin? Ve které zemi už přišlo v důsledku klimatických změn o domov více než 6 milionů lidí? Proč Američané chodí, respektive jezdí do přírody? Jaký odkaz nám zanechal milovník Šumavy Josef Váchal? Jde váš kraj do pr... stejně jako náš kraj?

Kromě rozhovoru s kunsthistorikem a poutníkem Jiřím Zemánkem jsme hovořili se spolumajitelem sítě Dobrá čajovna Alešem Juřinou a ohlédli se za filmem Člověk bez dopadu, dokumentárním pořadem Ekologové proti režimu či knihou Marka Váchy Modlitba argentinských nocí. To vše kořeníme tradičními sloupky Před 7.G, Ekologický kompost, Společenský kompost a Mediana, knižními anotacemi Libraria nebo sloupkem Bedřicha Moldana, přibližujícím přípravy Konference OSN o udržitelném rozvoji - Rio+20.

Anotace všech článků čísla najdete zde. Podnětnou četbu přeje a na ohlasy se těší redakce 7.G.


SOUTĚŽNÍ KVÍZ
Vyhrajte roční předplatné 7.G

Kvízové otázky jsme zaměřili opět na hlavní téma čísla, tentokrát tedy na neobvyklé ingredience v našem jídelníčku. Tři vylosované úspěšné kvízaře po zásluze odměníme ročním předplatným Sedmé generace. Nuže, kvízujte.


DVACETINY 7.G
Fotogalerie z benefičního koncertu

V pátek 23. září jsme obsadili nádvoří brněnského Domu pánů z Kunštátu nikoli s cílem oslavit dvacetiny Sedmé generace. Zahrát nám přijel biopunkový recitál Zelené koule, zpěvák kapely Květy Martin Evžen Kyšperský, violoncellistky Tara fuki a bratislavští experimentátoři Longital. O přestávkách se gratulovalo, losovali se výherci narozeninové soutěže, dražily se unikáty z muzea šuntu a kýče a zobal růžovoučký dort. Všem účinkujícím, spolupořádajícím i slavícím mockrát děkujeme a doufáme, že se ještě někdy shledáme (v pomalejších časech). Fotky z koncertu si můžete prohlédnout tady.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů