Čtvrtek, 25. dubna 2024

Spolupráce s ekologickou aliancí

Spolupráce s ekologickou aliancí

Skupina VELUX se stala strategickým partnerem celosvětové aliance Green Growth Leaders, která se zaměřuje na trvale udržitelný rozvoj v nejrůznějších oblastech života a na přechod na udržitelnou ekonomiku. V polovině října se v Kodani na toto téma uskutečnila konference s názvem Take Lead, jejíž závěry poukazují na nutnost dosažení rovnováhy mezi spotřebou energie a obyvatelností staveb. Společnost VELUX uspořádala v rámci této konference seminář Sustainable Living in Buildings s důrazem na udržitelné stavění. Účastníci semináře posuzovali: obyvatelnost, poměr ceny a přínosu a inovace udržitelných staveb. Hlavním poznatkem získaným při tomto semináři je nutnost dosažení vhodné rovnováhy při snižování spotřeby energie, aniž by došlo ke zhoršení komfortu bydlení trvale udržitelných staveb.

Aliance Green Growth Leaders je celosvětové sdružení měst, regionů, zemí a společností, které sdílejí společnou vizi budování prosperujících ekonomik a komunit šetrných k životnímu prostředí, a tedy dosažení lepší kvality života lidí na celém světě. Jednou ze strategií skupiny VELUX je podpora trvale udržitelného bydlení s důrazem na komfortní a zdravé vnitřní klima.

Partnerství společnosti VELUX s aliancí Green Growth Leaders je přirozeným pokračováním spolupráce skupiny VELUX s ekologickými iniciativami, jako jsou Nordic Climate Solutions a World Climate Solution či sponzorství klimatické konference COP 15 v Kodani v roce 2009. Výsledky z konference, a tedy i semináře Sustainable Living in Buldings, byly shrnuty do prohlášení určeného orgánům EU, OECD či dánské vládě, jehož součástí je vize trvale udržitelného bydlení a konkrétní řešení pro zajištění zeleného růstu.

Podrobnější informace o alianci Green Growth Leaders jsou na stránkách www.greengrowthleaders.org.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů