Sobota, 20. dubna 2024

Novinky 7.G: Nové číslo ve znamení krize

Novinky 7.G: Nové číslo ve znamení krize
  1. NOVÉ ČÍSLO 7.G: Ve znamení krize
  2. PŘEDPLATNÉ 7.G: Nově i na Slovensko
  3. SÍTNICE: Jatka, petky a ACTA
  4. FOTOGALERIE: Pastevecká fotoreportáž z Českého krasu

NOVÉ ČÍSLO 7.G
Ve znamení krize

V prvním letošním čísle Sedmé generace se mimo jiné dozvíte odpovědi na tyto otázky: Nastává konec světa tak, jak ho známe? Mají klimatické konference ještě smysl? Proč nám budou chybět Václav Havel a Richard Douthwaite? Kdo stojí v čele německé energetické revoluce? Existují horší stvoření než ekologičtí aktivisté? Kdo je "časotvarem upředeným ze svého příběhu"? Proč jít na film Rodina je základ státu? Nastává konec svobodného internetu? Proč brát morální ohledy na přírodu? Proč bude podle Jaroslava Duška letošek rokem zázraků? Anotace všech článků čísla najdete tady.

PŘEDPLATNÉ 7.G
Nově i na Slovensko

Po možnosti předplatit si pouze elektronickou verzi Sedmé generace za 200 korun ročně přicházíme s další novinkou: předplatným pro Slovensko. Základní cena slovenského ročního předplatného je 19 eur, pro studenty a důchodce o euro méně; elektronické předplatné pak na Slovensko nabízíme za 8 eur. Podrobnosti se dočtete zde. Připomínáme, že všichni předplatitelé a předplatitelky si mohou zřídit přístup do archivu 7.G.

SÍTNICE
Jatka, petky a ACTA

Víte, jak vypadá plastová polévka nabraná v severním Pacifiku? Z jakých důvodů jedí lidé maso a mléčné výrobky? Nebo čím by nás mohla ohrozit mezinárodní smlouva ACTA? V nové Sítnici se podívejte na tři videa, která spolu na první pohled nesouvisejí.

FOTOGALERIE
Pastevecká fotoreportáž z Českého krasu

"Santiago, hlavní hrdina románu Alchymista od Paula Coelha, je pastevcem. Pastevcem, který se vydá za pokladem, o němž se mu zdálo ve snu. Je to jedna z těch knih, co člověka lákají, aby se vším praštil, vydal se za dobrodružstvím a třeba právě i za nečekaným bohatstvím. Když se mi tedy naskytla příležitost stát se pastevcem ovcí a koz někde na loukách Českého krasu, neváhal jsem," píše Dominik Grohmann na úvod reportáže publikované v jedničce 7.G. Jeho rozšířenou fotoreportáž najdete tady. Inspirativní rozhled i četbu vám přeje redakce 7.G.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů