Pátek, 29. března 2024

Udržitelný rozvoj znamená udržitelné zisky

Udržitelnost již dávno není již výlučně ekologickým tématem. Stále více firem si uvědomuje, že uspět v dnešním byznysu nelze za každou cenu. Tato cena totiž může nepříjemně vysoká a v důsledku ji zaplatíme všichni.

Udržitelný rozvoj znamená udržitelné zisky

Právě problematika udržitelného podnikání je zvláštním tématem prestižní soutěže Cena Futurum, kterou již 21. rokem organizuje společnost Business Leaders Forum. "Aktivity Business Leaders Fora bezesporu napomáhají, aby si všichni uvědomili, že chytrá řešení se jim nejen vrátí, ale že mohou i znamenat velké zisky," říká Tomáš Chalupa, ministr životního prostředí ČR.

Zisk je hnacím motorem většiny podnikatelských záměrů v dnešním světě. Pomocí nových, inovativních řešení ho ale lze dosáhnout také s minimalizovanými dopady na okolní prostředí. Tyto aktivity také zlepšují image firmy v očích zákazníků a fungují jako velice účinná reklama. Cílem Ceny Futurum je tento trend co nejvíce podpořit. "Bylo předloženo mnoho projektů, které aplikují nové technologie a některé z nich dokonce přinášejí zcela nová a perspektivní řešení," uvádí předseda poroty prof. Bedřich Moldan. Vítěz Ceny Futurum bude odměněn patřičným zájmem médií a také ročním členstvím v Business Leaders Foru zdarma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů