Čtvrtek, 28. března 2024

Nabídka a poptávka po technologiích

Nabídka a poptávka po technologiích

Poptávka po technologiích:


Vysokoteplotní odolné filtry

Ref.: 3O21

Italská firma aktivní v oblasti pecí hledá technologie pro vývoj vysokoteplotního filtru (>500 °C), který by značně snížil emise ze spalování dřeva. Firmu zajímají nové materiály a postupy bez jakýchkoliv preferencí. Hledané řešení může být buď dostupné na trhu nebo i ve vývojovém stadiu.

Technologie řízení barev u LED osvětlení

Ref.: 3O2D

Italská firma z oboru osvětlovací techniky hledá řešení zlepšení LED technologií a sice vylepšením řízení barev LED. Hledané řešení může být buď dostupné na trhu nebo i ve vývojovém stadiu a nemělo by zvyšovat teplotu LED.

Aroma vytvářející pozitivní emoce

Ref.: 3NW3

Nadnárodní firma dodávající materiály a chemikálie do segmentů spotřebitelského a lékařského trhu hledá nové kontakty na experty z oblasti aromacologie - disciplíny, která studuje vliv aroma na psychiku. Firma se zvláště zajímá o směsi a technologie uvolňující úzkost a stres pro aplikace v lékařském prostředí. Hledaný typ spolupráce je závislý na pokročilosti výzkumu.



Nabídka technologií:


Zpomalovač hoření na bázi polymeru z pryskyřice

Ref: 3NL8

Izraelská firma vyvinula zpomalovač hoření založený na akrylátovém polymeru rozpustném ve vodě pro aplikace hlavně v textilním a natěračském průmyslu. Výhody řešení oproti současné konkurenci na trhu jsou ekologická šetrnost, průhlednost, snadná aplikace na různé materiály a pH stabilita. Firma nabízí své řešení průmyslovým partnerům na bázi obchodně-technické spolupráce nebo licence.

Recyklace opotřebených pneumatik

Ref: 3O1Q

Španělská výzkumná instituce vyvinula proces pro destilaci a následné zplyňování opotřebených pneumatik, který maximalizuje zisk palivového oleje, sazí a plynů použitelných pro výrobu elektřiny při co nejmenším dopadu na životní prostředí. Instituce hledá partnery se zájmem o zakoupení licence na proces.


Pokročilý systém měření pro smart grids

Ref: 3O3U

Finská softwarová firma vyvinula pokročilý systém pro měření infrastruktury smart grids. Použitím platformy je velmi snadné shromažďovat data z měřičů spotřeby i pomocí různých protokolů. Pomocí tohoto systému je možné snadno číst data pomocí jednoho systému na rozdíl od několika různých řešení několika výrobců. Firma nabízí licenci k systému a hledá strategického partnera pro další spolupráci.

On-line monitoring spotřeby energie domácností

Ref: 3O2O

Německá firma nabízí on-line monitoring energetické spotřeby domácností. Spotřeba je pak porovnávána se spotřebou podobných domácností. Výsledkem je zpětná vazba a doporučení spotřebiteli, jak snížit spotřebu a zvýšit energetickou efektivitu. Firma hledá partnery se zájmem o licenci technologie a rozšíření implementace svého softwarového nástroje na bázi obchodní spolupráce.


Dalších více než 5700 nabídek a více než 1000 poptávek po inovačních řešeních a technologiích lze zdarma nalézt v angličtině na webu projektu Enterprise Europe Network: www.een.cz/nabidky-a-poptavky-technologii

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů