Pátek, 29. března 2024

Velká výzva - Začněte se těšit na Letnou

Velká výzva - Začněte se těšit na Letnou
  1. FESTIVAL: Velká výzva tento rok na Letné
  2. SUPERMARKETY: Místního pomálu
  3. TRIČKA: 100% pozitivní, 100% Velká výzva
  4. JDOU S NÁMI: Lidé, nevládky, firmy, osobnosti


FESTIVAL
Velká výzva tento rok na Letné

9. června se pražské Letenské parky rozezní v rytmu Velké výzvy. Druhý ročník festivalu, který má za cíl spojit všechny, kteří iniciativu podporují a dopřát si příjemně strávený den. N.O.H.A., Toxique, divadla, hry pro děti, místní potraviny... Chcete vědět více? Sledujte vývoj příprav a programu na Facebooku.

A těšte se na festivalové stránky, které se objeví na www.velkavyzva.cz


SUPERMARKETY
Místního pomálu

Supermarkety v Česku nabízejí více než polovinu nejvyhledávanějších potravin z dovozu. Ukazují to výsledky analýzy, ve které Hnutí DUHA porovnalo nabídku všech velkých řetězců ve čtyřech velkých českých městech - v Praze, Brně, Olomouci a Pardubicích. Pokud lidé chtějí čerstvé a chutné místní jídlo bez zbytečných chemických postřiků a zbytečné spotřeby drahé ropy, mohou ho nakoupit například na farmářských trzích, jejichž sezóna právě začíná, nebo přímo u lokálních zemědělců.


TRIČKA
100% pozitivní, 100% Velká výzva

Trička EarthPositive se vyrábí ze 100% ekologické bavlny, vypěstované v Indii za podmínek kontrolovaného ekologického zemědělství. Lokalita, ze které bavlna pro výrobu triček pochází, nebyla zvolena náhodou - je to oblast, která získává 95% vody z monzunových dešťů, takže nevzniká nutnost budovat rozsáhlé zavlažovací systémy, které jinde často připravují obyvatele a životní prostředí o drahocenné vodní zdroje. Výrobní továrna využívá zásadně energii vyrobenou z větrných elektráren a proces barvení zase spoléhá na solární energii. Hotový textil se do Evropy dováží po moři. V současné době se tak při výrobě námi nabízených triček podařilo snížit spotřebu fosilních paliv plynů o celých 89 % proti běžnému oblečení.
Trička s motivy Velké výzvy objednávejte v našem obchodu.


JDOU S NÁMI
Lidé, nevládky, firmy, osobnosti

Iniciativu Velka výzva podporují české humanitární a rozvojové organizace jako je Člověk v tísni, Charita CR, ADRA a desítky dalších. Zákon o snižovaní emisí chtějí české ekologické organizace. Velkou výzvu podporuje padesátka firem a pětadvacet českých osobnosti v čele s Václavem Havlem. Své poslance a poslankyně už k přijetí zákona vyzvalo přes 22 000 lidí. Děkujeme.

Co můžete udělat Vy?
  • Přidejte se a přesvědčujte politiky o výhodách moderních zelených řešeních s námi. Bude Vás to stát jen chvíli Vašeho času a opravdu to pomůže. Napište dopis poslanci či poslankyni.
  • Informujte o iniciativě své přátele a známé. Ať se připojí také.
  • Napište si o propagační materiály Velké výzvy zdarma a distribuujte je ve svém okolí:
  • Objednejte si v internetovém obchodě ekologicky šetrné tričko či tašku Velké výzvy a podpořte práci Hnutí DUHA.
  • Jak ještě můžete pomoci? Naše práce je možná pouze díky drobným darům lidí, jako jste vy. Přidejte se a společně budeme úspěšní.
Vice o iniciativě Velká výzva Hnutí DUHA na www.velkavyzva.cz

Zdraví Vás tým Velké výzvy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů