Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky 7.G: Malé obce a Velká výzva

Novinky 7.G: Malé obce a Velká výzva
  1. PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO 7.G: Na co se můžete těšit?
  2. FOTOGALERIE: Britské přírodní hřbitovy
  3. FESTIVAL VELKÁ VÝZVA: Navštivte 7.G stánek
  4. PODPOŘTE 7.G: Možnosti tu jsou


PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO
Na co se můžete těšit?

V chystaném třetím čísle Sedmé generace přineseme téma o malých obcích včetně reportáže ze slovenské Zaježové, rozhovor s právničkou Eliškou Wagnerovou, vzpomínku na návrh Josefa Vavrouška reformovat OSN, profil architekta Ladislava Źáka, esej Martina Škabrahy o sdílení, články o břidlicovém plynu, přírodních parcích, e-knihách, Ekologických dnech Olomouc, Limitech růstu nebo recenze filmů Lid versus Donald Trump a Závod ke dnu. Ve vašich schránkách či monitorech se trojka objeví ve druhé polovině června.


FOTOGALERIE
Britské přírodní hřbitovy

Uvažovali jste někdy nad tím, jak byste se chtěli nechat pohřbít? A že to jde i přírodní cestou? Ve fotogalerii Blanky Dobešové se můžete podívat na rakev z vrbového proutí, rubáše z vlny, ručně vyráběné eko-urny nebo na různé praktiky spojené s eko-pohřbíváním v jižní Anglii.


FESTIVAL VELKÁ VÝZVA
Navštivte 7.G stánek

Druhý ročník Festivalu Velká výzva, který pořádá vydavatel Sedmé generace Hnutí DUHA, přinese nejen vystoupení Vypsané fixy, Toxique, Moniky Načevy a dalších hudebníků, ale i divadlo a soutěže pro děti, farmářské tržiště nebo prezentace nevládních organizací a nízkoemisních technologií. Samozřejmě nebude chybět ani stánek Sedmé generace. Zapište si tedy do diářů a přijďte "pobejt". Kdy? V sobotu 9. června, park Letná v Praze od 10 do 22 hodin. P. S.: Vstup zdarma!


PODPOŘTE 7.G
Možnosti tu jsou

Je-li vám Sedmé generace sympatická a chtěli byste ji jakýmkoli způsobem podpořit, klikněte sem, mockrát děkujeme. Můžete nám třeba doporučit nové prodejní místo - nově si 7.G můžete zakoupit v Říčanech u Prahy.

Teplotně udržitelné dny vám přeje redakce 7.G.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů