Pátek, 19. dubna 2024

Tisíce lidí přilákal na Letnou Festival Velká výzva

Tisíce lidí přilákal na Letnou Festival Velká výzva

Tisíce lidí přišly na sobotní festival moderního životního stylu, který uspořádalo Hnutí DUHA na pražské Letné.

Celodenní přehlídka hudby, divadla, ekologických farmářů i chytrých technologií podpořila iniciativu Velká výzva, s níž Hnutí DUHA prosazuje nový zákon, který rozhýbe investice do zelených řešení - zateplování domů, čisté energie nebo recyklace odpadu a pohodlné veřejné dopravy [1].

Davy lidí na festival přilákaly Zelené trhy farmářů s bioprodukty, ukázky elektrokol, internetová kavárna napájená energií ze slunce a další moderní technologie pro každodenní život, divadlo pro děti a hlavně přední české hudební skupiny. Největší zájem vyvolalo v sobotu Letné mezinárodní uskupení N.O.H.A., svou oblibu u fanoušků však jednoznačně potvrdila i punk-rocková Vypsaná fixa nebo roztančení Toxique.

Mezi účastníky zavítali také místopředseda vlády Karel Schwarzenberg z TOP 09, místopředsedkyně senátu Alena Gajdůšková z ČSSD nebo předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Festival Velká výzva uspořádalo Hnutí DUHA ve spolupráci s hlavním partnerem, společností Vodafone ČR [2]. Celým dnem provázeli herci Petr Vacek a Petr Polák.

Vojtěch Kotecký, programový ředitel Hnutí DUHA, řekl:
"Davy lidí, které přišly na Letnou, byly po úspěchu loňského ročníku festivalu potvrzením trvale vysokého zájmu o moderní zelený životní styl."

"Úspěch festivalu je velkou vzpruhou pro naši iniciativu Velká výzva. Prosazujeme v ní nový zákon, který sníží závislost na drahých fosilních palivech a posílí investice do moderních řešení jako jsou zateplování domů, pohodlná veřejná doprava, lepší recyklace či místní potraviny. Proto je velmi důležité, že na Letnou přišli také vrcholní čeští politici."

>>> Fotografie [3] v plném rozlišení na vyžádání u martin.ander@hnutiduha.cz

Kontakt:
Vojtěch Kotecký, email: vojtech.kotecky@hnutiduha.cz, tel: 604 202 470

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů