Středa, 24. dubna 2024

Osobnosti budou prodávat pro Brno

Osobnosti budou prodávat pro Brno

Ve čtvrtek 30. 8. 2012 začne v putovním Obchodě Nadace Veronica ve Velkém Špalíčku série návštěv osobností, které chtějí podpořit prodejem věcí dobré projekty pro Brno. Ve čtvrtek 30. 8. mezi 11 - 13 hod. zde bude Ředitel Domu umění Rostislav Koryčánek, v pátek 31. 8. mezi 11:30 - 13 hod. emeritní ústavní soudkyně Eliška Wagnerová. V dalších dnech zde bude například šéfredaktor nakladatelství Host Miroslav Balaštík, fotograf Zbyněk Maděryč, dětský ilustrátor Adolf Dudek a další.

Dobrý nákup pro dobrou věc
Obchody Nadace Veronica prodávají pěkné darované věci, které si rád koupí někdo druhý. Prodávají se zde například knihy, šperky, CD a DVD, oblečení, keramika a řada dalších věcí. Získané prostředky plynou do fondu "Společně pro Brno", ze kterého každoročně nadace podporuje nejlepší projekty ve prospěch životního prostředí, rozvoje komunitního života a posilování občanské společnosti v Brně a okolí. Nejčastějšími příjemci jsou školy, školky a neziskové organizace. Věci dárci nepoužívané nebo nepotřebné tak zároveň nacházejí nového majitele a vrací se zpátky do života.

Obchod ve Špalíčku vznikl jako putovní díky podpoře majitele Generali Velký Špalíček, firmy Rebio, architektonické kanceláře Na Zemi, firmě Afimo a mnoha dalších. Ve Velkém Špalíčku bude obchod do 27. září.

Ať koupíte nebo dáte, dobré věci pomáháte
Z výtěžku obchodů jsme za 3 roky rozdělili již přes milión korun. Na jaře 2012 jsme vybrali
37 z přihlášených projektů, na jejichž realizaci jsme rozdělili 390 tisíc korun. Podpořen byl například projekt "Nekácejte v Brně zbytečně", obnova stromové aleje občany z Bosonoh, obnova a úprava několika veřejných prostranství, projekt na dočasné využití Jižního centra, obnova přírodních zahrad u několika škol a školek, koncert na podporu náboženského dialogu a mnohé další.

Celkový seznam podpořených projektů najdete zde
nadace.veronica.cz

Fotografie z obchodu ve Špalíčku ke stažení zde:
www.uschovna.cz

Adresy obchodů Nadace Veronica:
Velký Špalíček 1. Patro (do 27. září), Pekařská 38 (nad zastávkou nemocnice U Svaté Anny), Jana Babáka 11 (výšková budova o2, zastávka tramvaje 12,13 Tererova), Svážná 16, Nový Lískovec. Po - pá: 9 - 18 hod., so: 9 - 12 hod.

www.nadacniobchod.cz
www.nadace.veronica.cz

Kontakty:
Ředitelka Nadace Veronica: Jasna Flamiková, tel.: 775 120 616

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů