Pátek, 19. dubna 2024

Byla zveřejněna nová Směrnice MŽP o předkládání žádostí a poskytování podpory z OPŽP

Byla zveřejněna nová Směrnice MŽP o předkládání žádostí a poskytování podpory z OPŽP

Směrnice MŽP č. 12/2012 vstoupila v platnost 6. září 2012. Žadatelé jsou povinni se novou směrnicí řídit při podávání žádostí o podporu od XLII. výzvy OPŽP a výzev následujících s výjimkou ustanovení přílohy č. 1 - Podklady požadované k rozhodnutí o poskytnutí dotace a přílohy č. 2 - Podklady požadované k závěrečnému vyhodnocení akce. U těchto dvou příloh platí pro příjemce podpory vždy aktuální znění zmíněných dokumentů.

Hlavním motivem Řídicího orgánu OPŽP pro revizi směrnice MŽP byla snaha o zjednodušení a zpřehlednění směrnice. Dokument byl zestručněn, žadatel o podporu zde však nalezne základní informace o procesu poskytování podpory v rámci OPŽP s tím, že detailnější informace poskytují Závazné pokyny pro žadatele a příjemce v OPŽP (ZPŽP).

Počet příloh byl snížen o 2 a informace, které uváděly předcházející verze přílohy č. 1 - Doklady požadované k žádosti o podporu v OPŽP a příloha č. 4 - Kritéria prověření ekonomiky žadatele, byly přesunuty do ZPŽP, jejichž nová verze bude zveřejněna na internetových stránkách OPŽP v nejbližších dnech.

Směrnice MŽP č. 12/2012

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů