Čtvrtek, 25. dubna 2024

Toner z biomasy

Toner z biomasy

Společnost Kyocera Document Solutions jako první vyvinula toner obsahující 30 % složek založených na rostlinné bázi - tzv. biomasy. Ve srovnání s výrobou konvenčních tonerů je jejich výroba výjimečná především nízkým množstvím emisí CO2 při výrobě i likvidaci. "Vyvinuli jsme toner s biomasou," říká Berthold Hurtz, produktový manažer společnosti Kyocera Document Solutions v Evropě, a dodává, "Používáme výhradně biomasu certifikovanou RSPO."

Organizace RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) byla založena v roce 2004 na podnět Světového fondu na ochranu přírody (WWF). Jejím cílem je podpora udržitelného způsobu pěstování palmového oleje a ochrana životního prostředí. Certifikované kultivace RSPO dodržují přísná kritéria v oblasti udržitelné výroby palmového oleje, zaručující, že nebudou při výrobě zařízení používány suroviny určené pro výrobu potravin.

Výroba nových tonerů z biomasy u Kyocery vyprodukuje o 30 % méně emisí C02. Biomasa je uhlíkově neutrální, a tudíž se 30 % emisí CO2 neuvolní do atmosféry, jako tomu bylo dříve.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů