Sobota, 20. dubna 2024

Nabídka a poptávka po technologiích

Nabídka a poptávka po technologiích

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci celoevropské sítě Enterprise Europe Network zprostředkovává transfer technologií českým subjektům. Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: +420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.een.cz

Poptávka po technologiích


Technologie detekce proteinů

Ref.: 3Q7F

Švédská firma reprezentující developerský projekt usiluje o technologii a zařízení pro detekci a kvantifikaci proteinů ve vydechovaném vzduchu. Přístroj by měl být pokud možno schopen detekovat množství různých proteinů (včetně např. albuminu, povrchových bílkovin, CC16) rychleji než stávající metody (např. ELISA). Firma má zájem o jakýkoliv typ obchodní spolupráce nebo licenční smlouvy.

Izolační materiály na bázi dřeva

Ref.: 3Q5S

Francouzská firma z oblasti udržitelné výstavby v současné době hledá nové izolační materiály na bázi dřeva pro použití na střechy a stěny. Mezi aktivity firmy patří návrh plánu domů, bioklimatické pojetí, teplotní studie a konstrukce dřevěného domu. Firmu zajímají kontakty na dodavatele a výrobce inovativních dřevěných izolací na bázi obchodní spolupráce.

Selektivní odstraňování uhlovodíků z výfukových plynů

Ref.: 3Q6B

Britská společnost dodává pokročilé filtrační materiály. Firma hledá materiály a technologie, které by umožnily selektivně odstranit polycyklické aromatické uhlovodíky (PAU) z proudu výfukových plynů. Britská společnost zváží různé formy spolupráce v závislosti na stupni vývoje řešení.

Nabídka technologií

Inovativní vnitřní obkladové izolační panely

Ref: 3Q1J

Německá firma vyvinula inovativní vnitřní izolační systém s vakuovými panely vhodný pro nové i stávající budovy. Systém se skládá z izolačního panelu, který je složen ze stlačeného pyrogenního oxidu křemičitého a vakuového pouzdra. Systém by měl být přizpůsoben specifickým potřebám v konstrukci budovy, aby se zabránilo plýtvání energiemi. Systém je odolný proti vlhkosti a proces lepení zabraňuje vzniku "kapes", kterými uniká teplo. Tenké vakuové panely jsou navrženy tak, aby se minimalizovala ztráta podlahové plochy, pokud je použit ve spojení s již existujícími stěnami. Patentované panely jsou vyráběny podle rozměrů dodaných klientem a dodávány k montáži na místě. Firma nabízí technickou nebo obchodní spolupráci.

Zpomalovač hoření na bázi pryskyřičného polymeru

Ref: 3NL8

Izraelská firma vyvinula zpomalovač hoření založený na akrylátovém polymeru rozpustném ve vodě pro aplikace především v textilním a natěračském průmyslu. Výhodou řešení oproti současné konkurenci na trhu je ekologická šetrnost, průhlednost, snadná aplikace na různé materiály a pH stabilita. Firma nabízí své řešení průmyslovým partnerům na bázi obchodně-technické spolupráce nebo licence.

Samočisticí statický filtr z polypropylenu

Ref: 3O4Y

Italská firma vyrábějící zařízení z plastů pro různá průmyslová odvětví vyvinula bezproudový samočisticí statický filtr, který umožňuje zastavit nečistoty plovoucí s tekutinami v potrubních systémech. Filtr je vyrobený celý z plastů, je odolný vůči agresivním tekutinám a má prodlouženou dobu nasazení bez zásahu údržby. Firma hledá partnery zabývající se čištěním vody pro technickou nebo obchodní spolupráci.


Dalších více než 5700 nabídek a více než 1100 poptávek po inovačních technologiích a řešeních lze zdarma nalézt pomocí fulltextového vyhledávání na webu projektu Enterprise Europe Network: www.enterprise-europe-network.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů