Úterý, 16. dubna 2024

Trash Made přichází před Vánocemi s novinkami, nabídne novou kolekci ekologických dárků

Trash Made přichází před Vánocemi s novinkami, nabídne novou kolekci ekologických dárků

Česká značka Trash Made před Vánocemi rozšiřuje svou kolekci originálních šperků a bytových doplňků. Představuje nové modely designových předmětů vyrobených ze součástek vyřazených elektropřístrojů. Výrobky vznikají zčásti v chráněných dílnách, jejich nákupem tak lze podpořit nejen recyklaci elektroodpadu, ale i pracovníky se zdravotním omezením.

Značka Trash Made letos opět inovovala portfolio produktů, které rozšířila například o nové lampy vypletené barevnými dráty či pokryté foliemi z LCD monitorů. Předměty ze starých disků, tlačítek telefonních budek, krytů stolních počítačů a dalších součástí starých elektrozařízení vytváří trojice designérek ve spolupráci s firmou REMA Systém a chráněnými dílnami. Originální šperky a doplňky Trash Made již získaly několik nominací na prestižní Ceny Czech Grand Design, které uděluje Akademie designu ČR.

"Kolekci Trash Made neustále obměňujeme. Každý z předmětů je originálem s vlastním jedinečným příběhem. A představuje tak ideální vánoční dárek, který zaručeně potěší," uvedla manažerka neziskového projektu Trash Made Lenka Kleger ze společnosti REMA Systém. "Cílem Trash Made předmětů není pouze být něčí ozdobou. Projektem se především snažíme lidem ukázat, že i věci, které se stanou odpadem, mohou získat nové využití a překvapit svou novou funkčností a krásou," dodala Kleger s tím, že originální produkty Trash Made vzbudily zájem i v zahraničí. Od 3. prosince je například budou moci obdivovat návštěvníci Českého centra v bulharské Sofii.


Tipy na zajímavé dárky z vyřazených elektropřístrojů

Kolekci Trash Made tvoří šperky, doplňky pro muže a zajímavé ozdoby interiéru. Lze tak snadno vybrat vánoční dárky pro všechny blízké na jednom místě. Originální ekologické výrobky je možné nakoupit online na stránkách projektu, ale i na ve speciálních obchůdcích s módou a designem.

Šperky

Dámské šperky představují nejobsáhlejší sekci kolekce Trash Made. Vybírat můžete z jedinečných broží z pevných disků počítačů a serverů, dále pak z náhrdelníků vytvořených z hliníkových chladičů či přívěsků s tlačítky ze SMS terminálů. Například originální náušnice s názvem Křídla vážky od Jany Chaklosh tvoří průsvitné fólie ukrývající se pod tlačítky klasických počítačových klávesnic. Z plastových fólií z LCD monitorů pochází náušnice od designérky Lindy Čihařové a názvem Čaropírka.

Fotografie šperků z kolekce Trash Made si můžete stáhnout zde.

Doplňky pro muže

Trash Made myslí i na muže. Kolekce obsahuje například manžetové knoflíčky z tlačítek ze staré telefonní budky či otvírák na lahve z krytů serverů. V nabídce jsou ale i stylové kapesní nože či flash disky, které mají pláště z desek plošných spojů. Vhodný dárek pro muže představuje i jedinečný zápisník s fólií z počítačových klávesnic a samozřejmě s recyklovaným papírem.

Fotografie doplňků pro muže z kolekce Trash Made si můžete stáhnout zde.

Bytové doplňky

Kolekce Trash Made zahrnuje také originální bytové doplňky, především hodiny, misky a svítící objekty. Ze slaboproudých drátů byla vyrobena lampa Crystal od návrhářky Jany Chaklosh nazvaná podle své krystalické konstrukce. Z pevných disků serverů a počítačových pamětí pocházejí veselé Duhové hodiny. Milým dárkem může být i miska Strážníček z lakovaného plechu z vyřazených serverů.

Fotografie bytových doplňků z kolekce Trash Made si můžete stáhnout zde

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů