Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky 7.G: Připravované číslo a dárek k předplatnému

Novinky 7.G: Připravované číslo a dárek k předplatnému
  1. PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO: Na co se můžete těšit?
  2. FOTOGALERIE: Klimakemp, Milan Štefanec, Svatá Helena
  3. TIŠTĚNÁ 7.G: Nová prodejní místa
  4. VÁNOČNÍ DÁREK: Česká malebnost v Rumunsku

PŘIPRAVOVANÉ ČÍSLO
Na co se můžete těšit?

V posledním letošním čísle Sedmé generace se dočkáte tématu fragmentace krajiny, reportáží z rakouské férové čokoládovny a moravské biovinice, článků o hřbitovním zahrádkaření, evropských fondech, žalovaných ex-ministrech životního prostředí, televizním pořadu Nedej se! nebo počítačové hře Botanicula; chybět nebudou ani recenze filmu Cesta do lesa a knihy The Spirit Level. Šestka vyjde ve druhé polovině prosince, do té doby si ještě můžete dočítat pětku.

FOTOGALERIE
Klimakemp, Milan Štefanec, Svatá Helena

Na webu 7.G je k prohlédnutí nejen minule avizovaná fotoreportáž Vojty a Anežky Pelikánových z ekvádorského městečka Salinas, ale i fotogalerie z klimatického kempu v Porýní, k rozhovoru s Milanem Štefancem nebo k článku Pavla Klvače o životě krajanů v banátské Svaté Heleně. Stačí kliknout sem.

TIŠTĚNÁ 7.G
Nová prodejní místa

Sedmou generaci si můžete nejen předplatit, včetně elektronických formátů do čteček a mobilů, ale stále také zakoupit na našich prodejních místech, nově též v plzeňském Obchůdku Naděje a olomouckém Pí centru. Od prosince pak domlouváme i další prodejnu zdravé výživy v Pardubicích. Velmi uvítáme vaše tipy na další prodejní místa po celé České republice, pište nám je prosím na redakční e-mail sgenerace@hnutiduha.cz.

VÁNOČNÍ DÁREK
Česká malebnost v Rumunsku

Jak se žije výše zmíněným českým krajanům ve vesnici Svatá Helena v rumunském Banátu? Sociologický, ale i přírodovědný pohled na tamější život a krajinu loni zachytili studenti a pedagogové Fakulty sociálních studií a Lesnické a dřevařské fakulty v Brně v knížce Příroda a krajina v okolí Svaté Heleny. Nyní ji můžete získat k předplatnému Sedmé generace, nebo ji spolu s předplatným věnovat jako dárek k blížícím se Vánocům.
Pokud byste chtěli Sedmou generaci podpořit jiným způsobem, klikněte prosím na http://www.sedmagenerace.cz/podporte-7g. Nově jsme zřídili i možnosti přímých plateb libovolné částky, drobná pomoc vás tedy nyní bude stát už opravdu jen pár kliků. Mockrát děkujeme.
Hezké dny vám přeje redakce 7.G.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů