Čtvrtek, 25. dubna 2024

Novinky 7.G: Rozkrájená krajina

Novinky 7.G: Rozkrájená krajina
  1. NOVÉ ČÍSLO: Rozkrájená krajina
  2. FOTOGALERIE: Čokoládový ráj a Indiáni za Amazonií
  3. DÁRKY K PŘEDPLATNÉMU: Šelmy, Desatero, Sv. Helena
  4. PRO PŘEDPLATITELE: 7.G v roce 2013


NOVÉ ČÍSLO
Rozkrájená krajina

V posledním letošním čísle Sedmé generace se mimo jiné dozvíte odpovědi na tyto otázky: Proč tu nemají zvířata kudy běhat? Čím dráždí pořad Nedej se? Proti čemu protestují bolivijští Indiáni? Máme na rodinném hrobě sázet rajčata? Jak se dělá biovíno od Peřinů? Dostavíme Temelín? Zneužijeme evropské fondy? Skončí bývalí slovenští ministři životního prostředí ve vězení? Je libo se přecpat biočokoládou? Proč je Skandinávie v pohodě? Jak to dopadá, když se skřítci vydají na houby?

Seznam všech článků čísla najdete zde.

FOTOGALERIE
Čokoládový ráj a Indiáni za Amazonii

Nové fotogalerie na webu 7.G pohladí na duši, srdci i jazyku: Vojtěch a Anežka Pelikánovi v bolivijském La Pazu nafotili demonstraci Jurakarésů, Moche~nů a Čimanesů proti stavbě dálnice na jejich kmenovém území. Barboru Božkovou a Veroniku Frélichovou zase ve Štýrsku přecházel zrak (i chuť) při exkurzi ve fairtradeové čokoládovně Zotter - čokoholici, pozor! A rozkrájenou krajinu s nemnoha rysy, vlky a medvědy zachytil mimo jiné fotograf Karel Brož.

DÁRKY K PŘEDPLATNÉMU
Šelmy, Desatero, Sv. Helena

Pokud si chcete Sedmou generaci předplatit, můžete si vybrat hned z několika ekodárků: jednak knížku Příroda a krajina v okolí Svaté Heleny, na jejíž tvorbě se podíleli studenti a pedagogové brněnských univerzit. Dále aktualizovaným vydáním příručky Desatero domácí ekologie i s přepracovanou kapitolou věnovanou šetrnému nakupování. A konečně nabízíme diář na rok 2013 s autentickými fotografiemi velkých českých šelem z dílny olomoucké skupiny Hnutí DUHA. Varianty předplatného najdete zde. A ještě upozornění: pokud si přejete dárek ještě na (tyto) Vánoce, objednávejte nejpozději v úterý 18. 12., děkujeme.

PRO PŘEDPLATITELE
7.G v roce 2013

Poslední (letošní) číslo 7.G je již v distribuci a dorazí k vám každým dnem. Pokud vám předplatné končí, obdržíte i informace s platebními údaji k jeho obnově. Prodloužit si jej však můžete snadno již nyní na této webové stránce. Na příští rok připravujeme témata o "přírodě přátelských" autech, všudypřítomném znečištění nebo ostrovech pozitivních iniciativ, pokračovat budou seriály Zelené srdce, Šetrnější spotřeba či nový servis Občanský kalendář. Ale samozřejmě i mnoho jiného: do následující jedničky například chystáme domácí tour de zlevněnky, reportáž z britských farmářských obchodů nebo rozhovor s ekonomem Saamahem Abdallahem.
Děkujeme za vaši setrvalou přízeň a přejeme vám oduševnělé vánoční svátky.
redakce 7.G
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů