Čtvrtek, 28. března 2024

Provozovatel sběrny měl osm let propadlý souhlas k provozování

Provozovatel sběrny měl osm let propadlý souhlas k provozování

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Brně uložili podnikající fyzické osobě Kamilu Žůrkovi pokutu ve výši 250 000 korun za porušení zákona o odpadech. Provozovatel sběrny měl osm let propadlý souhlas k provozování, kovový odpad byl navíc skladován v rozporu se zákonem.

V březnu loňského roku provedli inspektoři v rámci celostátní akce BLUE 24 kontrolu provozovny ,,KOVO VÝKUP ŽŮREK" v Břeclavi. Zjistili nejenom, že v provozovně je prováděn sběr a výkup kovových odpadů, které byly soustřeďovány na hromadách, ale provozovatel nepředložil ani platný souhlas k provozování zařízení. Původní souhlas Krajského úřadu Jihomoravského kraje byl z roku 2002 s dobou platnosti na pět let.

,,Za stejný prohřešek jsme už podnikateli uložili v roce 2011 pokutu ve výši 40 tisíc korun, přesto si nevyřídil nový souhlas k provozování zařízení. Subjekt se proti našemu rozhodnutí odvolal, Ministerstvo životního prostředí však naše rozhodnutí potvrdilo. Do konce tohoto týdne podáme podnět na zrušení živnostenského oprávnění příslušnému živnostenskému úřadu," řekl Jindřich Mikeš, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně.

Zdroj: ČIŽPŽůrek_11.3.15 005.jpg

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů