Pátek, 29. března 2024

České Budějovice zruší příspěvkovou organizaci Veřejné služby

České Budějovice zruší příspěvkovou organizaci Veřejné služby
Město České Budějovice zruší svou příspěvkovou organizaci Veřejné služby. Úklid města, nakládání s odpady a údržbu veřejného osvětlení převezmou externí dodavatelé. Záměr schválili zastupitelé. Předpokladem jeho realizace je harmonogram, který zajistí nepřetržité poskytování služeb v objemu asi 55 milionů korun ročně.
Příprava veřejných soutěží na výběr dodavatelů a další potřebné kroky potrvají asi rok, takže by stávající příspěvková organizace mohla být zrušena zhruba na konci roku 2004, řekla náměstkyně českobudějovického primátora Ivana Popelová (ODS).
\"Varianty řešení byly dvě: buď zřídit obchodní organizaci města nebo řešit služby externími dodavateli. Domnívám se, že po 13 letech různých privatizací a zkoušení v rámci celé republiky už dokážeme připravit smlouvy tak, abychom ošetřili veškerá rizika, které tato záležitost může nést,\" připomněla Popelová.
Externí dodavatele město vybere veřejnou soutěží. Rozhodovat bude jejich vybavení, know-how a doba jejich působení na trhu.
 
Zdroj: Newsletter Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů