Čtvrtek, 28. března 2024

Skládka v Lazcích plánuje výstavbu dalších sběrných dvorů

Skládka v Lazcích plánuje výstavbu dalších sběrných dvorů

H. Týn - Na páteční schůzi k 10. výročí lazecké skládky se starostové dozvěděli o plánovaném budování nových sběrných dvorů a pro školáky dostali drobné dárky.

Až do půl třetí odpoledne vydrželi na slavnostní schůzi u příležitosti 10. výročí zahájení provozu skládky v Lazcích pozvaní účastníci. I když se jednalo o čistě společenskou událost, která se obešla bez \"pracovních\" jednání, hodnotili ji pořadatelé i hosté jako přínosnou.
Starosty všech osmasedmdesáti členských obcí a zástupce Plzeňského kraje pozvali na páteční oslavu do sálu hotelu Šumava v Horšovském Týně představitelé společnosti Lazce Gis s.r.o. a předsednictvo Účelového sdružení obcí pro odpadové hospodářství Lazce. \"V podstatě to byla spíše oslava, společenské posezení. Neřešili se žádné problémy a společně jsme na schůzi strávili více než tři hodiny. Dostavilo se přibližně šedesát starostů,\" prozradil Libor Picka a pokračoval: \"Pan doktor Špaček ve své řeči shrnul uplynulých deset let provozu lazecké skládky. Já jsem se pak pokusil seznámit hosty s našimi plány do budoucích deseti let. Hovořili jsme o výstavbě kompostovací plochy a o naší snaze podporovat co nejvíce ekologickou výchovu mládeže.\" Jako podporu svých myšlenek předali pořadatelé starostům drobné dárky, sady psacích potřeb, pro všechny žáky 2. a 3. tříd základních škol.
\"Přínos pro nás páteční setkání určitě mělo,\" potvrdil jeden z pozvaných hostí, starosta Chrastavic Václav Petržík a dodal: \"Pro obce je důležité, že jsou průběžně informovány o aktuálním dění v této, stále důležitější, oblasti. Zajímavé jsou pro nás i plány lazecké společnosti.\" Jedním z nich je například zřízení nových sběrných dvorů na několika místech domažlického okresu. \"Zatím jsou jen vytipovány některé obce. Kde nakonec budou, se teprve uvidí,\" konstatoval Picka.

Zdroj: Domažlický deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů