Sobota, 20. dubna 2024

Výstava „Papír jako surovina“ na úřadě Prahy 5

Výstava „Papír jako surovina“ na úřadě Prahy 5

PRAHA - Výstava kampaně Arniky Šetrné papírování s názvem \"Papír jako surovina\" je ode dneška k vidění v budově úřadu MČ Prahy 5. Na devíti barevných panelech se zájemci dozvědí více o dopadech výroby papíru na životní prostředí, o vysoké spotřebě, najdou zde srovnání míry recyklace papíru v Evropě a u nás. Výstava končí 13.2. 2004.

Návštěvníci zde najdou odpovědi např. na otázky za umožňuje recyklace papíru snížit množství emisí skleníkových plynů, zda se u nás bělí papír chlórem či proč se na českých úřadech nepoužívá více recyklovaného papíru.

\"Lidé se také dozvědí, jaké úřady v ČR používají recyklovaný papír. Součástí prezentace jsou rovněž klíčová vyjádření výrobců kopírek a PC tiskáren o možnosti tisku a kopírování na recyklované papíry,\" uvedl Milan Návoj z ekologického sdružení Arnika, které prosazuje v kampani Šetrné papírování větší používání recyklovaného papíru, upozorňuje na vysokou spotřebu papíru na úřadech a usiluje o důslednější třídění papíru z odpadu.

Výstava vznikla díky podpoře grantu Nadace Partnerství a MČ Praha 5.

Kde výstavu najdete: Úřad Městské části Praha 5, hlavní budova, Štefánikova 13-15, 150 22 Praha 5, otevřeno v pracovní dny 8:00 - 18:00 hodin, přízemí (hned za informačním centrem).

Kontakt: Milan Návoj, Arnika, tel. 222 781 471

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů