Středa, 17. dubna 2024

Urban zastavil práce na přípravě úložiště odpadu

Urban zastavil práce na přípravě úložiště odpadu
PRAHA - Ministr průmyslu a obchodu Milan Urban zastavil všechny práce na přípravě úložiště jaderného odpadu. Nyní chce jednat o vybudování jednoho centrálního skladu tohoto odpadu pro celou Evropu. Ve večerním zpravodajství to uvedla televize Prima.

\"Nikdo nemusí mít obavu, že by stát pokračoval v úvahách o vybudování jaderného úložiště kdekoli v České republice,\" potvrdil televizi ministr Urban. Proti výstavbě úložišť protestovali obyvatelé řady obcí, o kterých se jako o vhodných lokalitách uvažovalo.

\"Evropa má stejný problém, takže nepochybně o tom budeme jednat v rámci Evropské unie,\" řekl Urban. Úložiště jaderného odpadu by mělo začít fungovat nejpozději od roku 2065. Zda se nakonec postaví na území ČR nebo kdekoli jinde, se nikdo zatím neodváží odhadnout, uvedla TV Prima.

Zdroj: EKOmail

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů