Čtvrtek, 28. března 2024

Barevné kontejnery dorazily i do centra Vsetína

Barevné kontejnery dorazily i do centra Vsetína
VSETÍN - Po celém městě rozmísťovali včera pracovníci Technických služeb Vsetín zbrusu nové barevné kontejnery na separovaný odpad. Podle ředitele Lubomíra Střelce jsou nyní již instalovány na více než stovce míst a umožní tak odstartovat proces recyklace.
Nové kontejnery na separovaný odpad budou technické služby zpočátku vyvážet podle aktuální potřeby. \" Musíme vysledovat, jak budou občané recyklaci využívat, a podle toho sestavit plán svozů,\" vysvětlil ředitel Technických služeb Vsetín Lubomír Střelec. Připomněl, že nové kontejnery jsou barevně rozlišeny podle druhu odpadu. Do žlutých mohou občané vyhazovat použité PET lahve, do zelených sklo a modré jsou na papír.

Město Vsetín nechalo rozmístit i červené recyklační kontejnery na nápojové kartony.
\" Systém zacházení s odpady osvětlí i leták, který v těchto dnech putuje do poštovních schránek vsetínských domácností,\" doplnil Střelec. Nové kontejnery jsou nejen estetičtější, ale hlavně mnohem více ekonomické. \" Tyto kontejnery je možno vyprázdnit při jednom svozu odpadu, nemusíme je odvážet k recyklační lince tak, jako ty stávající,\" doplnil Střelec V jarním období se navíc budou moci obyvatelé Vsetína zdarma zbavit i velkoobjemového odpadu. K tomuto účelu bude vsetínská radnice ve spolupráci s technickými službami města Vsetína přistavovat v období od 29. března do 13. května do sídlišť a místních částí velkokapacitní kontejnery.
\" Město Vsetín tradičně poskytuje občanům města Vsetína dvakrát ročně možnost zdarma odložit velkoobjemový odpad z domácností. Tyto akce přispívají k omezení černých skládek na území města,\" uvedl vedoucí odboru životního prostředí Jiří Trezner.
Strážníci městské policie však budou hlídat, zda nejsou kontejnery plněny odpadem vznikajícím v soukromých firmách a společnostech.
\" Velkoobjemovým odpadem z domácností se rozumí například starý nábytek, spotřebiče, či koberce. Do těchto kontejnerů bude možno odložit také staré pneumatiky. Nepatří do nich stavební suť, zemina, kamení, listí ani větve,\" zdůraznil Trezner.
Zdroj:Valašský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů