Pátek, 29. března 2024

Skládka v noci začala hořet, ale ovzduší neznečistila

Skládka v noci začala hořet, ale ovzduší neznečistila
Vrbička - Zřejmě kvůli samovznícení uloženého materiálu hořelo v noci ze soboty na neděli na skládce ve Vrbičce. Na jediné oficiální úložiště komunálního odpadu na území okresu Louny se sjely tři jednotky hasičů. Ke škodám na zařízení či dokonce na životním prostředí ale nedošlo.

\"Požár jsem nahlásil i České inspekci životního prostředí,\" řekl včera Ing. Miloslav Průša, jednatel Skládky Vrbička. Na skládku dorazil poslední vůz s odpadem kolem 21. hodiny, to byl v prostoru klid a po plamenech ani stopy. Podle M. Průši silný vítr rozfoukal s největší pravděpodobností zapařené ložisko, případně také mohl v dovezeném odpadu zůstat uhlík v popelu.
Oheň nahlásil hlídač z pily, po jeho upozornění se do Vrbičky sjeli hasiči z Podbořan, Žatce a Kryr.
\"Vlastními silami jsme nemohli oheň na asi 60 metrech čtverečných zvládnout,\" dodal jednatel. Hasiči vyslali dostatečný počet lidí, aby požár včas zlikvidovali. Vzhledem k povaze materiálu nechtěli, aby se ve větším množství vyvinuly nebezpečné zplodiny.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů