Čtvrtek, 25. dubna 2024

Zaměstnanci MŽP poctivě třídí odpad z kanceláří

Zaměstnanci MŽP poctivě třídí odpad z kanceláří

Více než 50 % komunálního odpadu, který v roce 2003 vznikl v rámci každodenní práce zaměstnanců ministerstva životního prostředí (MŽP) se dostalo k recyklaci. Ze 63 tun vyprodukovaného odpadu ministerští úředníci vytřídili 33 tun.

Na MŽP se běžně třídí zejména papír, plasty, sklo a hliník. Z 63 tun odpadu, které vznikly během roku 2003 na MŽP jsme k recyklaci předali 27 tun sběrového papíru, cca 3,5 tuny skla a zhruba 2,5 tuny plastů. Hliníku se vytřídí řádově dvacet kilogramů za rok. Úředníci MŽP tedy vytřídili zhruba 52 procent odpadu.

„Myslím, že 52 procent vytříděného odpadu je slušný základ,“ říká ředitel úřadu ministerstva ing. Miroslav Jandura. „Rádi bychom samozřejmě, aby se tento podíl ještě zvýšil. Na tom dále pracujeme. Ekologicky šetrnější chování v úřadě je například součástí školení všech nově nastupujících zaměstnanců,“ dodává.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů