Úterý, 16. dubna 2024

Střípky z Brna

Střípky z Brna

Z deníku Městké policie Brno:

Na základě hlášení pozorných občanů u vydatně kouřícího \"táboráku\" za keřem na Uhelné ulici nalezli v sobotu před jedenáctou dopoledne policisté sedmapadesátiletého muže, opalujícího izolaci z hromady měděných kabelů. Jeho jednáním se bude zabývat správní orgán. Muž totiž strážníkům nevěřil, že takové věci, jako plasty, se pálit nesmí a odmítl projednání přestupku v blokovém řízení.

Z brněnského tisku:

V městké části Maloměřice - Obřany jsou už téměř zoufalí z černých skládek.  Haraburdí a nepořádek se vyskytuje téměř všude od obydlených částí, přes romantické údolí Svitavy až po blízkém okolí sběrného střediska odpadů na ul. Slaměníkova. Magistrát i MČ vydávají na odstraňování černých skládek ročně desítky tisíc korun, další statisíce stojí provoz sběrných středisek, přesto nepořádníci mezi Brňany jsou schopni hodit ledničku klidně do lesa, aby si zřejmě měla v čem lesní zvěř uchovávat pamlsky. Paní Jana Weberová z komise ŽP MČ sama říká, že skutečně záleží na lidech. MČ se snaží o problému informovat, ale zdá se zatím, že marně.

Zdá se, že bez toho, aby každý občan lapený při takovém činu nedostal pokutu, to asi nepůjde. Někteří lidé jsou zřejmě vůči osvětě imunní.

ZDROJ: www.mpbrno, www.enviweb.cz, Rovnost

 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů