Pátek, 19. dubna 2024

Skládku odpadů obsadili hasiči, hledal se zdroj

Skládku odpadů obsadili hasiči, hledal se zdroj
Jindřichův Hradec - Skládka komunálního odpadu na Fedrpuši, kterou provozuje společnost Tesco, od včerejších časných ranních hodin hořela. Na místě zasahovali profesionální hasiči, kteří masu ochlazovali a prolévali vodou, zatímco pracovníci firmy Tesco J. Hradec skládku odtěžovali a materiál překládali.
\"Podle všech okolností došlo k samovznícení v prostoru, kde už se dva roky odpad neukládá. Nejedná se o žádné zapálení či vznícení od hořícího odpadu, který bychom přivezli. V důsledku chemické reakce začala hmota hořet uvnitř. Hledáme ohnisko, které je zřejmě někde uprostřed. Do večera bychom se k němu měli dostat a oheň uhasit,\" sdělil nám včera odpoledne přímo na místě ředitel společnosti Tesco Vladimír Kos.
Ujistil, že s podobnými událostmi provozní řád skládky počítá a jsou i předem stanovené postupy. \"Situaci jsme již konzultovali i s Inspekcí životního prostředí. Do ovzduší by se neměly dostávat žádné škodlivé zplodiny hoření, místo stále ochlazujeme,\" dodal s tím, že to uvnitř mohlo doutnat již několik dnů. Za existence skládky od roku 1996 je to první požár . . .
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů