Úterý, 23. dubna 2024

Pozvánka na Porovnání vzorkování odpadů

CSlab spol. s r.o. pořádá ve spolupráci  s fy DEKONTA, a.s.  a VŠCHT v  Praze dne 5. května 2004 porovnání vzorkování odpadů PT/S/O/1/04 osob k tomuto účelu způsobilých.
Pozvánka na Porovnání vzorkování odpadů

Akce se bude konat na lokalitě biodegradační plochy fy DEKONTA, a.s.  ve Slaném.

Cílem tohoto porovnání vzorkování odpadů je ověřit jakost vzorkování prováděného větším počtem vzorkařů s ohledem na rozptyl způsobený skládáním směsného vzorku, úpravou vzorku a provedením laboratorní analýzy.

Průběh akce bude následující:

každý vzorkař si vypracuje vlastní plán vzorkování podle kterého odebere směsný vzorek z biodegradační plochy o rozměrech cca 35 x 25 m za účelem stanovení průměrné koncentrace odpadu na této ploše. S ohledem na zjednodušení odběrů vzorků se budou vzorky odebírat pouze do hloubky 1 m.

Sledovaný analyt bude pouze jeden a to NEL.

Po ukončení odběru dostane každý vzorkař ke svému vzorku ještě další dva vzorky. První bude vzorek odebraný organizátory, který bude upraven na místě kvartací a druhý bude jiný vzorek odebraný též organizátory, který bude předem zhomogenizován v laboratoři.

Každý účastník odevzdá vzorky do své laboratoře. Ta provede každou analýzu 2x a výsledky společně s plánem vzorkování a protokolem o odběru pošle poštou na adresu fy CSlab spol. s r.o. Bavorská 856, 155 00 Praha 5 – Stodůlky.

Vzhledem k tomu, že na místě odběru vzorků se může pohybovat najednou pouze omezený počet vzorkařů , vypracuje pořadatel na základě počtu účastníků časový plán. Další informace obdrží účastníci e-mailem.

V případě zájmu o účast vyplňte, prosím, přiloženou přihlášku a zašlete ji e-mailem na adresu target=_blank>bernath@cslab.cz.

S pozdravem 
Pavel Bernáth

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů