Čtvrtek, 25. dubna 2024

Hluku se obyvatelé zbavili, pneumatiky zarostly trávou

Hluku se obyvatelé zbavili, pneumatiky zarostly trávou
Křemže - Některým zdejším občanům nedala v minulosti spát nepovolená střelnice u dnes již nevyužívaného fotbalového hřiště poblíž čistírny odpadních vod. Lidé se nejprve dočkali omezení provozu, následně i úplného zrušení střelnice. Přesto se starosta Křemže Josef Troup domnívá, že hlavně při velké vodě může být to, co po střelnici zbylo, problémem.
Jako protihluková stěna měla působit hromada pneumatik. Při povodni v roce 2002 je však voda rozplavila všude kolem. \"Určili jsme termín, do kdy mají být pneumatiky uklizené. Pak jsme se tam byli podívat a skutečně došlo k nápravě,\" potvrdil Vladimír Jiráček z České inspekce životního prostředí v Českých Budějovicích.
\"Pneumatiky jsou nyní složené do pyramidy a zavezené zeminou. Dnes již hromada zarostla a připomíná přírodní mez,\" popsal starosta Josef Troup. Vznesl však obavu, že při velké vodě to může působit jako val. \"Pneumatiky by také mohly skončit až v Praze,\" poznamenal s nadsázkou starosta.
Podle Josefa Troupa však likvidace pneumatikové meze není v kompetenci obce. \"Pozemek je totiž Pozemkového fondu. Můžeme jej tudíž pouze na problém upozorňovat,\" uzavřel.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů