Pátek, 19. dubna 2024

Skládka domovního odpadu ve Valašském Meziříčí je téměř plná

Skládka domovního odpadu ve Valašském Meziříčí je téměř plná
Skládka tuhých domovních odpadů ve Valašském Meziříčí je téměř plná. Podle nedávno provedeného měření zbývá do jejího úplného naplnění navršení 1,5 metru odpadů. Při současné intenzitě svozu to podle odborníků potrvá jen několik měsíců. Město proto nyní hledá způsob, jak situaci vyřešit, řekl ČTK mluvčí úřadu Josef Beneš.

Technické služby, které skládku provozují, ji kvůli zaplněnosti k 31. červenci uzavřou pro komerční využití. Na konci prosince pak skončí také ukládání komunálního odpadu z města, upřesnil ředitel Technických služeb Milan Kovář.

Skládka se nachází v městské části Hrachovec. Podle starosty města Jiřího Kubeši je jednou z variant, jak skladování odpadu ve městě vyřešit, zakoupení dalších pozemků. \"Město má zřízeno předkupní právo na sousedním pozemku, kam by se skládka mohla rozšířit,\" dodal.

Jako druhá varianta se nabízí svoz odpadu na okolní skládky do Životic u Nového Jičína nebo do Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Kubeša však zdůraznil, že způsob skladování domovních odpadů je věcí Technických služeb. \"Město si při výběru dodavatele této služby pouze vymínilo, že cena zůstane zachována,\" poznamenal starosta.

O tom, zda bude mít Valašské Meziříčí vlastní skládku, se rozhodne až po připravovaném vstupu strategického partnera do Technických služeb. Ty jsou zatím obchodní společností ve výhradním vlastnictví města. \"Nový partner by se měl rozhodnout, zda skládku potřebuje nebo využije okolní úložiště,\" uzavřel starosta. Podmínky vstupu strategického partnera bude radnice znát v červnu.
Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů