Pátek, 29. března 2024

Děti vědí, co lze recyklovat

Děti vědí, co lze recyklovat
Děčín - Každé dítě v Děčíně již bude vědět, jaký odpad je možné dát recyklovat. Informace o separaci a recyklaci jim zábavnou formou začali včera předávat Milan Hulán a Jan Dostál v rámci projektu Tonda-obal děčínského Ekocentra.
Jako první přednášky uslyšeli žáci Základní školy na Vrchlického náměstí. Milan Hulán přinesl dětem ukázat desítky různých láhví, kartonů či plastů. \"Dětem ukazujeme odpady, které lze recyklovat. Pokud je na ně speciální kontejner v Děčíně, nezapomeneme je samozřejmě upozornit,\" řekl Milan Hulán.
Většina dětí nadšeně spolupracovala a odpovídala na otázky Milana Hulána. \"Věci o recyklaci odpadu jsem znal, doma ho třídíme,\" řekl Lukáš Heip. Dodal, že se určitě zúčastní i sběrové soutěže.
Dobré znalosti dětí potvrdil i ředitel Základní školy na Vrchlického náměstí Josef Herclík. \"Ekologická výchova je prakticky součástí všech předmětů, snažíme se děti naučit sbírat různé odpady,\" řekl. Dodal, že přednášky jsou určitě prospěšné. \"Je to dobrý pokus o sbírání dalších druhů odpadu,\" doplnil Josef Herclík.
I když děti mají jednoznačný zájem odpad třídit a dávat k recyklaci, často schází speciální sběrné zvony. \"Je to samozřejmě otázka peněz, před školou žádné nemáme, takže to řešíme nárazovými akcemi,\" vysvětlil Josef Herclík.
V třídění odpadů jde dětem příkladem i personál školy. \"Před domem mám kontejnery na čtyři druhy odpadu, takže jej třídím, stejně jako další kantoři na škole,\" uvedl Josef Herclík. Dodal, že o třídění by se měli snažit všichni lidé, pokud mají možnost.
Zdroj:Děčínský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů