Pátek, 19. dubna 2024

Brněnští občané si stěžují na špatný stav kontejnerů na papír a stažení kontejnerů na textil

Brněnští občané si stěžují na špatný stav kontejnerů na papír a stažení kontejnerů na textil
1380. stav kontejnerů na papír
 
Autor: Jiří Z. 
Datum:   29.04.04 14:54

Vážený pane primátore,
můj dotaz se týká stavu kontejnerů pro odkládání papíru. Vím minimálně o dvou kontejnerech, které jsou bez gumy v horní části - u víka, po které by mohla stékat voda při dešti. Protože tato guma jim chybí, do kontejneru zatéká, a tím samozřejmě dochází ke znehodnocování papíru uvnitř nádoby. Přitom občan nemá vhazovat mokrý papír. Sám jsem vše hlásil jak na společnost SAKO Brno (na telef. linku 800 139 139 - byl zapojen záznamník), tak i na Odbor životního prostředí MmB (na telef.linku 542 174 574), a to opakovaně, ale poškozené nádoby vyměněny nebyly. Proto se obracím na Vás, zda můžete zajistit jejich výměnu za nové. Konkrétně jde o kontejner na rohu Jiráskovy a Grohovy ulice , druhý je na Merhatove v úseku mezi Dětskou nemocnicí a Jugoslávskou na levé straně ulice ve směru z města. V opačném případě - má cenu do takových nádob papír odkládat?
A ještě něco: je škoda, že zcela zmizely kontejnery na textil. Alespoň tzv. sběrné dvory, či sběrná střediska (jako je třeba na rohu ulic Šumavské a Veveří) by mohla textil od občanů odebírat.
Děkuji za odpověď.

ZDROJ: www.brno.cz

 
 1405. Odpověď
 
Autor: Primátor 
Datum:   14.05.04 10:37

Vážený pane,

děkuji Vám za příspěvek. Vaše upozornění na poškozené kontejnery bylo písemně předáno společnosti zajišťující pro město sběr a svoz vytříděného papíru, která zajistí opravu, případně výměnu kontejnerů. Sběr textilu provádí na území statutárního města Brna na vlastní náklady firma E B textil, s. r. o. Z důvodu nízké výtěžnosti suroviny ze sebraného odpadu, poškozování kontejnerů a znehodnocování jejich obsahu tato společnost část kontejnerů přemístila do sběrných středisek odpadu a část odstranila. Použitý textil odebírají od občanů všechna sběrná střediska.

S pozdravem
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů