Úterý, 23. dubna 2024

Problém s odpadem v centru města vyřeší nový systém

Problém s odpadem v centru města vyřeší nový systém
Český Krumlov - Tři dny hyzdily povalující se modré pytle s domovním odpadem rohové zátiší před hlavním vchodem doa čekokrumlovského zámku u Červené brány. Až včera se dočkaly odklizení.
Skupiny turistů vstupující na zámek si tak nevěřícně fotily novou atrakci. \"Asi u třiceti pytlů s páchnoucími odpadky pobíhají krysy a toulaví psi,\" uvedl včera obyvatel protějšího domu Zdeněk Duspiva.
Důvodem skládky domovního odpadu přímo v centru města jsou chybějící kontejnery, které zaměstnanci služeb města přesunuli do areálu Křižovnického kláštera v Pivovarské ulici. \"Vzhledem ke skutečnosti, že prostor u Červené brány je jedním z nejfrekventovanějších míst v historickém jádru města, rozhodli jsme o definitivním přemístění kontejnerů,\" uvedla včera vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Vlasta Horáková. \"Bohužel ne všichni obyvatelé a podnikatelé z této části města byli o změně včas informováni a shromažďovali odpad na původním místě přímo na ulici,\" dodala Horáková.
Město již plánuje změny v odpadovém systému centra. Bude se rozhodovat mezi dvěma základními variantami. První je takzvaný pytlový systém svozu odpadu přímo z ulice. Druhou variantou jsou velké centrální kontejnery na parkovištích v okrajových částech centra, kam by museli občané i podnikatelé odpad odvážet. Tyto návrhy bude rada města projednávat během nejbližších několika týdnů.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů