Úterý, 23. dubna 2024

Vodáci dělají z areálu jatek veřejnou skládku odpadu

Vodáci dělají z areálu jatek veřejnou skládku odpadu
Český Krumlov - Z bývalého areálu jatek u Porákova mostu se stává černá skládka uprostřed města.
\"Odpad se zde začal hromadit s nájezdem prvních vodáků. Od té doby se skládka neustále rozšiřuje,\" rozhořčuje se obyvatelka nedalekého domu Dagmar Holmanová. \"Teď se tu objevily i skleněné desky z nějakého staveniště. Několik se jich rozbilo, takže jsou střepy na vozovce,\" popsala.
Areál jatek není ve vlastnictví města. Nepořádek nacházející se na jeho pozemku musí odstranit soukromý majitel. O okolí s přilehlým pláckem, který je oblíbeným výstupním místem pro vodáky, se starají Služby města Č. Krumlov. \"Nejbližší kontejnery jsou umístněny u pivovaru. Pokud dostaneme pokyn od odboru životního prostředí, že se zde vyskytuje černá skládka, okamžitě ji odstraníme,\" reagovala vedoucí českokrumlovského střediska Pevného domovního odpadu (PDO) Martina Žlunková.
Pracovníci krumlovského odboru životního prostředí o problému vědí. \"V minulosti jsme kolem řeky rozestavěli odpadkové koše. Neukáznění vodáci je po krátké době zničili a naházeli do řeky,\" uvedla vedoucí odboru Vlasta Horáková. \"To místo pravidelně uklízíme, ale po nájezdu několika lodí vypadá stejně jako předtím,\" poznamenala Horáková.
Pracovníci odboru životního prostředí tedy zvažují rozmístnění velkých kontejnerů. Ty však podle Horákové problém nevyřeší. Nejdříve by se muselo změnit chování vodáků.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů