Pátek, 19. dubna 2024

Skládky rostou přímo v centru Litoměřic

Skládky rostou přímo v centru Litoměřic
Litoměřice - Drzost některých lidí je přímo neuvěřitelná. Svědčí o tom divoká skládka, kterou téměř v samém centru městské památkové rezervace v Litoměřicích založil neznámý vandal.
Bylo mu zřejmě zatěžko zbavit se legálním způsobem starých vysloužilých ledniček a tak je pohodil u městských hradeb, nedaleko parkoviště mezi ulicí Na Valech a Velkou Dominikánskou. Motoristům přijíždějícím do starobylého královského města se tak naskytne nepříjemná podívaná.
Před časem se jiný "dobrodinec" postaral o skládku přímo na kolejích u odstavených vagónů na horním nádraží. Natahal sem staré matrace a jiné haraburdí. "Černé skládky jsou čím dál větším problémem, přiznává městský ekolog Pavel Gryndler.
Bojují s nimi i okolní města a obce. Není to tak dlouho, co litoměřické technické služby likvidovaly více než dvě desítky podobných hromad odpadu. Přitom po městě jsou rozmístěny kontejnery, kde je možné odpad bezplatně ukládat.
Maložernosecký starosta Petr Liška uvedl, že rozsah znečištění životního prostředí se vždy ukáže s přicházející zimou, kdy zmizí zeleň, a odkryjí se tak místa, kam lidé odpad odhodili.
Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů